Търсенето на нова работа е като търсенето на ново гадже.

...
Търсенето на нова работа е като търсенето на ново гадже.
Коментари Харесай

Защо “обличай се за работата, която искаш, а не за работата, която имаш” е добър съвет?

Търсенето на нова работа е като търсенето на ново гадже. Трябва да бъдеш квалифициран прочувствено за нея, с цел да можеш да я откриеш. На изявление, както и на първа среща, никога не би трябвало да изглеждате обезверени и несигурни, също така постоянно би трябвало да се обличате уместно, с цел да привлечете вниманието на тези, които желаете да ви виждат.

Надали е нужно да изяснявам за какво може да носите минипола на изявление за сервитьорка, само че не и на изявление в адвокатска адвокатска фирма. Това към този момент си го знаете. Личният жанр обаче не стопира да има значение, откакто подпишете трудовия си контракт.И най-после не забравяйте най-важното – бъдете себе си! Никой няма да ви симпатизира, в случай че изглеждате подправено.Когато ви поканят на изявление за мечтаната работа, пробвайте се да извършите едно малко изследване и да разберете по какъв начин се обличат хората в офиса. Изключително значимо е да бъдете разпознати образно като част от екипа още преди да сте споделили добър ден.

Това предписание не се отнася единствено за интервютата. След като ви назначат на първата ви позиция в дадена компания, постарайте се да разпознаете по какъв начин се обличат другите експерти, изключително когато във компанията няма строго избран дрескод. Така да вземем за пример, сътрудниците от отдел “Продажби ” несъмнено ще са облечени най-елегантно (може би една концепция по-елегантно от всички други във фирмата), мениджърите, които не работят непосредствено с клиенти, ще залагат на ежедневно-елегантния жанр, а сътрудниците ви на високи механически позиции... е, на тях несъмнено не им пука по какъв начин се обличат.

Още до момента в който прохождате в кариерата, хората ще стартират да ви виждат и да си образуват визия за характера ви. Въпреки че уменията ви постоянно ще бъдат водещ фактор в кариерата, не забравяйте, че хората, които вземат решенията във компанията, въпреки всичко ще са по-склонни да назначат на високи постове чиновниците, които те самите разпознават образно като водачи. По този метод дрешникът ви може да ви даде преимущество пред други претенденти с квалификации и умения сходни на вашите. Така че забравете за растите, в случай че задачата ви е да заемете висок пост в отдел “Продажби ” или помислете дали да не си извършите, в случай че желаете да се впишете в криейтив отдела, а в случай че фантазията ви е да станете ИТ-специалист и всички сътрудници на механически позиции са метъли, несъмнено няма да е блестяща концепция да ходите на работа с костюм или да копирате визията на най-нашумелите попфолк звезди.Дори в случай че сте прекарали към този момент дълго време във компанията, в никакъв случай не е късно да измененията визията си по този начин, че тя да пасва на кариерния ви проект. Внимавайте обаче да не вършиме доста внезапни промени. Ефектът ще бъде противоположен, защото ще изглеждате обезверени.

И най-после не забравяйте най-важното – бъдете себе си! Сигурно ви се коства неудобен този съвет след всичко, което ви споделих, само че той е изцяло на място. Никой няма да ви симпатизира, в случай че изглеждате подправено. Избирайте си тоалети, които в действителност харесвате, наблегнете на обичаните си цветове и ги съчетайте съгласно случая, не скачайте от маратонки на високи токове, в случай че не са ви в действителност комфортни. Просто преоткрийте стила си в подтекста на работната среда. Може това да отнеме време, само че ще си коства, убеждавам ви.

Мила Петкова e основателка, създател и редактор на уеб страницата за онлайн психология . Занимавала се e с европроекти в обществената сфера, разработвала e обучителни стратегии и тренинги. През 2010 година приключва магистратура по психоанализа в Испания и сега е докторант по психоанализа и философия на културата в Мадридския университет “Комплутенсе ”.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР