Търговският съд в Лондон е издал решение по дело, заведено

...
Търговският съд в Лондон е издал решение по дело, заведено
Коментари Харесай

Делото на Косарев за акциите на Виваком започва по общия ред

Търговският съд в Лондон е издал решение по дело, заведено против VTB Capital за търга за продажба на най-голямата телекомуникационна компания в България - "Виваком ". На предварителното съвещание на 6 март английските магистрати са решили, че делото би трябвало стартира по общия ред.

Съдът отхвърли изказванието, че целият търг би трябвало да бъде анулиран на съображение машинация, оповестява "Ройтерс ". Това значи, че Empreno, сдружението, завеждащо делото, може да получи иск против VTB Capital за вреди, според от резултата от цялостния развой. VTB Capital е съветската корпоративна капиталова компания на банката VTB и е основана в Лондон.

Съдебният отчет от предварителното чуване демонстрира изказванията на "Емпрено ", че е бил изключен от търга за 43,3% от акциите, които те самите са имали в сдружение, обвързвано с българската телекомуникационна компания Vivacom, вследствие на дейностите на VTB Capital (VTBC).

Заключението на съдията в това краткотрайно чуване е, че на "Емпрено " би трябвало да се даде опция "да претендира за обезщетение или парична отплата във връзка с хипотетичната загуба или неспособност да вземе присъединяване в продажба ", в която.

По време на предварителното чуване е припомнено, че VTB Capital нае EY като "специален консултант ", който да "наложи продажбата на акциите ".

Твърдението на жалбоподателите, че продажбата на акциите следва да бъде анулирана на съображение, че е "измама " е била отхвърлена.

Според представителите на "Емпрено " продажбата на акциите на "Виваком " е "е нечестна имитация, която има за цел да даде неправилна визия, че е същинска продажба при обективна стойност ", до момента в който в действителност доставят акциите на рушвет на консорциума за покупки ".

"Ройтерс " напомня, че жалбоподателите са LIC Telecommunications и Empreno Ventures, две компании, благосъстоятелност на съветски предприемач Дмитрий Косарев, а VTB Capital и редица други компании и физически лица, са били част от консорциум, спечелил в търга.

"Всички изказвания за нарушавания са отхвърлени; по-специално продажбата не е била по никакъв метод подправена или неправилна ", споделя правосъден документ, описващ отбраната на VTBC.

Очаквайте детайлности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР