Търговската война между Китай и САЩ, която може да започне

...
Търговската война между Китай и САЩ, която може да започне
Коментари Харесай

Предупреждение: Търговската война между Китай и САЩ ще има сериозни последствия за световната икономика

Търговската война сред Китай и Съединени американски щати, която може да стартира поради признатите търговски ограничавания от Вашингтон, би могла да окаже забележителен резултат върху международната стопанска система и да забави растежа й, сподели пред Би Би Си генералният шеф на Световната комерсиална организация (СТО) Роберту Азеведу.

Макар световната комерсиална война към момента да не е почнала, светът вижда първите сигнали за това. " Ако тя се ограничаваше единствено до стоманата и алуминия, това е едно нещо. Но в случай че става дума за стотици и хиляди артикули, към този момент е напълно друго. И въздействието ще бъде напълно друго ", продължи Азеведу.

Според него няма подозрение, че комерсиалният конфликт е " огромен проблем ". " Не мисля, че някой има вяра протичащото се да е нещо нищожно, даже в президентската администрация на Съединени американски щати ".

" Тези диалози се водят точно, тъй като хората стартират да схващат, уповавам се, какъв брой съществено е това и методът, по който може да повлияе на световната стопанска система ", твърди Азеведу.

Вашингтон твърди, че Китай не съблюдава главните патентни правила на СТО. Президентът Доналд Тръмп окачестви тези нарушавания като " злополука " и " злополучие " за Съединени американски щати.

Азеведу твърди, че споровете сред Съединени американски щати и Китай са едни от най-трудните моменти, с които СТО се е сблъсквала през 23-годишната си история. Според него макар неразбираемите изказвания, които подсказват желанието на Съединени американски щати да изоставен СТО, няма сигнали, че това ще се случи.

Искаме да избегнем войната и ще създадем всичко, с цел да не сме в тази обстановка, споделя в умозаключение Азеведу.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР