Търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет

...
Търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет
Коментари Харесай

Онлайн търговията превзема пазара

Търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет отбелязва  53.9%  ръст през септември 2020 година по отношение на същия месец през миналата година. Това сочат показателите на оборота в раздел „ Търговия на дребно, без търговията с коли и мотоциклети ” на Националния статистически институт.

На годишна база растеж е регистриран и при търговията на дребно в неспециализирани магазини с разнородни артикули - с 6.3%, и търговията на дребно с битова техника, мебели и други артикули за бита - с 4.2 на 100.

Макар на годишна база търговията на дребно да отбелязва повече спадове, по отношение на предходния месец тя записва растеж в редица браншове. Търговията на дребно с нехранителни артикули скача с 4.0%, а тази с хранителни артикули, питиета, тютюневи произведения, автомобилни горива и смазочни материали с близо 3 на 100.

В търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали по-съществено нарастване се следи при търговията на дребно в неспециализирани магазини с разнородни артикули - с 14.6%, търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 6.7 на 100, а също и при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 6.6%
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР