Търговище. Специализираната полицейска операция е проведена на 11 август от

...
Търговище. Специализираната полицейска операция е проведена на 11 август от
Коментари Харесай

Високотехнологична оранжерия за отглеждане на конопени растения е разкрита при спецакция в Търговище, задържани са шестима души

Търговище. Специализираната полицейска интервенция е извършена на 11 август от чиновници на Групово дело „ Национална полиция “ и сътрудниците им от регионалните дирекции в Шумен и Търговище, под надзора на Окръжната прокуратура в Търговище. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Действията почнали преди повече от месец след получена информация за нерегламентирана активност по развъждане на конопени растения на двама мъже от Шумен. Криминалисти почнали да следят солидна двуетажна сграда в Търговище. Данните от сигнала се удостоверили, като в границите на наблюдението бил открит мъж, който постоянно посещавал обекта.

В ранните часове на 11 август криминалисти от ГДНП, Търговище и Шумен пристъпили към целенасочени дейности по инспекция на пространствата в постройката. Служители на бранш „ Специализирани тактически дейности “ при ОДМВР - Шумен задържали двама мъже, на 38 и на 40 години от Шумен, и 48-годишна жена от Велики Преслав при влизането им в халета в солидната сграда в покрайнините на Търговище. Малко по-късно на място пристигнали двама 40-годишни мъже от Велики Преслав и 37-годишен мъж от Търговище, които също са арестувани.

Открити са шест големи пространства за развъждане на марихуана, ситуирани в двуетажната промишлена постройка. В четири от тях се полагали грижи за над 7000 саксии, засадени с растения от рода на конопа, част от тях под формата на разсад, останалите - в друг етап на развиване и зрялост. Всички пространства били оборудвани с високотехнологични лампи, системи за климатизация, вентилация, надзор на влажността на въздуха и температурата. За растежа на насажденията били употребени обогатена почва и препарати за стимулирането им. Иззети са близо 42 кг суха тревиста маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана. На първия етаж в постройката било обособено помещение за сушене на зелената листна маса с съоръжение за дробене на конопените растения. Всички системи се поддържали от мощен дизелов електрогенератор за произвеждане на електричество, захранван с гориво от огромни съдове.

Според криминалисти плантацията в Търговище е най-добре оборудваната и с максимален брой растения от рода на конопа, на която са попадали чиновниците на реда в региона. Благодарение на добре плануваната и сполучлива спецоперация до пазара не е стигнало голямо количество от високорисковото наркотично вещество.

Извършени са голям брой процесуално-следствени дейности за документиране на незаконната активност, сред които претърсвания в населявани от арестуваните парцели и употребените от тях коли. В двама от тях са открити наркотични субстанции и огромна сума пари. Действията по следствието се реализират и все още.
Работата по формираното досъдебно произвеждане за произвеждане и държане на високорискови наркотични субстанции, предопределени за разпространяване продължава под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Търговище.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР