Талибаните в Афганистан убиват цивилни в размирната долина Панджшер, съобщи

...
Талибаните в Афганистан убиват цивилни в размирната долина Панджшер, съобщи
Коментари Харесай

Талибаните убиват цивилни

Талибаните в Афганистан убиват цивилни в размирната котловина Панджшер, заяви Би Би Си. Най-малко 20 цивилни са били убити при сраженията в последния бастион на съпротивата против талибаните, съобщи bTV.

Комуникациите в региона са прекратени, само че Би Би Си оповестява, че има информации за убити цивилни, макар обещанието на талибаните да демонстрират въздържаност. Една от жертвите е притежател на магазин, татко на две деца.

Той не избягал при напредването на талибаните, а им споделил, че е елементарен магазинер и няма нищо общо с войната. Въпреки това бил задържан и упрекнат, че продава СИМ карти на бойци от съпротивата. Очевидци, които са виждали тялото му, настояват, че по него е имало следи от мъчения.

Междувременно стана ясно, че няколко десетки френски жители към момента се намират в Афганистан, съобщи в Доха френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан, представен от Франс прес. С завладяването на Кабул от талибаните на 15 август евакуационните интервенции, осъществявани от няколко страни, в това число Франция, се усилиха. Те постоянно се реализират през страни от Персийския залив като Катар или Обединените арабски емирства. Министърът сподели, че е посетил Катар, с цел да уреди евакуацията на още няколко души и да предложи отбрана на афганистанци, които се опасяват за живота си при режима на талибаните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР