Талибаните нарушиха днес мълчанието си по повод новината, че лидерът

...
Талибаните нарушиха днес мълчанието си по повод новината, че лидерът
Коментари Харесай

Талибаните: Не знаехме, че Зауахири се укрива в Афганистан

Талибаните нарушиха през днешния ден мълчанието си във връзка новината, че водачът на терористичната организация Ал Каида - Айман аз Зауахири, е бил погубен в неделя в Кабул от американски дрон, като обявиха, че не са знаели, че той се е намирал в Афганистан, съобщи АП.
Прочетете още
,,Правителството и управлението не са били осведомени за това, което се твърди ", написа в SMS до АП Сухайл Шахин, началник на политическото бюро на талибаните в Доха, Катар.

По думите му в този момент се води разследване, което би трябвало да удостовери истинността на изказванията и управлението на талибаните също дискутира въпроса.

Тези думи опонират на изказванията на представители на Съединени американски щати по отношение на въздушния удар, при който бе погубен Аз Зауахири. Според тях водачът на Ал Каида се е намирал в къща на почитан консултант на втория човек в йерархията на талибаните Сираджуддин Хакани, който е вътрешен министър в държавното управление и оглавява могъща секта в придвижването.

Талибаните за първи път дадоха отговор откакто държавния секретар на Съединени американски щати ги упрекна, че са нарушили контракта от Доха.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР