Таксиметровите превозвачи излизат на общонационален протест. Те настояват за актуализация

...
Таксиметровите превозвачи излизат на общонационален протест. Те настояват за актуализация
Коментари Харесай

Таксиметрови протести пред общините в цяла България


Таксиметровите превозвачи излизат на общонационален митинг. Те упорстват за актуализация на цени те за услугата и за съответни условия на труд , съобщи БНР.

В 12:00 часа водачите на таксита ще се съберат пред общини те в страната, а в София митинг ът ще стартира с три лъча от разнообразни точки на града, които ще се съберат пред Столичната община.

Превозвачите упорстват за актуализация на цените на услугата " Таксиметров транспорт ", за отпадане на патентния налог за идната година, приравняване на активността им към градския превоз и унищожаване на мобилните приложения за споделено пътешестване. И още - годишният механически обзор на колите да важи за една година и да бъдат оборудвани с паник бутон.

Исканията на таксиметровите водачи са импортирани в министерствата на превоза и на стопанската система, както и в Столичната община при митинг а на превозвачите в края на предишния месец, само че отговор до този миг няма, каза  Георги Димитров от Федерацията на таксиметровите водачи и превозвачи.

" Условията, които бяхме сложили тогава на властимащите, към сегашния миг нямаме нито новина, нито кост. Таксиметровите услуги са в плачевно положение. Загубата на оборот при нас е сред 70 и 80% денем и 90% съвсем през нощта. Ние сме изправени на ръба. Има огромна част от нас освен да изгубят работата си, а да изгубят и собствеността, която в 60% от случаите е благосъстоятелност на лизинговите компании. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР