Таксиметрови шофьори излязоха на протест и окупираха пространството около храм-паметник

...
Таксиметрови шофьори излязоха на протест и окупираха пространството около храм-паметник
Коментари Харесай

Таксиджиите протестират в центъра на София

Таксиметрови водачи излязоха на митинг и окупираха пространството към храм-паметник " Александър Невски " в столичния център. Шофьорите се притесняват, че поради въведеното изключително състояние и резкия спад на клиенти, ще последват всеобщи банкрути.

По сметки на сектора от 6000 коли в столицата сега на работа излизат не повече от 2000. „ Ние сме най-големите данъкоплатци в страната и би трябвало да бъдем подкрепени в този сложен миг когато разноските ни са в пъти по-малко от приходите “. Това сподели таксиметровият водач Петър Караиванов, който е съорганизатор на демонстрацията по време на пандемия.

„ В момента, в тази рецесия, в това изключително състояние, желаеме ваучери за 1000 лева – за гориво, за сервиз, за ремонт на колите, за ЦДП и за всички настоящи разноски “, уточни лидерът на жълт автомобил, представен от БГНЕС.

Шофьорите желаеха такситата да имат право да се движат в бус лентите, както и да се обезпечи зона за сигурност в колите, както е по света. „ Искаме отбрана и от полицията.

Не да ни споделят, че не им е в пълномощията, когато клиент не желае да си заплати сметката или някой пийнал ни прави проблем “, добави още Караиванов. Той сподели, че градският превоз е рисков за здравето и е належащо той да бъде понижен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР