Таксиметрови компании от цялата страна настояват размерът на първоначалната такса

...
Таксиметрови компании от цялата страна настояват размерът на първоначалната такса
Коментари Харесай

Таксиметрови компании искат първоначалната такса да е 3 пъти цената на километър

Таксиметрови компании от цялата страна упорстват размерът на първичната такса да е 3 пъти цената за един километър пробег. Компаниите и техните водачи са се обединили в подписка до министъра на превоза с искане за промени в наредбата за таксиметровия транспорт на пасажери, която не е променяна от доста години.

Търси се баланс сред цена и качество на предлаганата услуга с повишение на първичната такса, сподели пред Българска национална телевизия Райна Димитрова, ръководител на УС на Националния таксиметров профсъюз.

" Искането ни е тя да стане 3 пъти минималната цена на километър пробег, който се дефинира от съответната община. По този метод ще бъде преодоляно нежеланието на таксиметровите водачи да поемат късия курс. В момента в София първичната такса би била към 2,40 лв., което е стопански преференциално и за двете страни ", сподели Димитрова.

При досегашните цени към 70 стотинки първична такса, при къс курс от Руски монумент до площад " Света Неделя ", да вземем за пример, няма да намерите таксиметров водач, който да се наеме да ви транспорти. Освен в случай че не се разберете за цена отвън законната, добави тя.

Според Райна Димитрова високо качество с ниска цена няма по какъв начин да се получи, а в това време хората от време на време заслужено упрекват таксиметровия бизнес, че не поддържа качеството на колите си. Това, по думите ѝ, няма по какъв начин да стане при сегашните цени на услугата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР