Такова финансиране фирмите ще получават в продължение на три месеца

...
Такова финансиране фирмите ще получават в продължение на три месеца
Коментари Харесай

Държавата ще плаща 60% от заплатите на служителите на затруднените компании

Такова финансиране компаниите ще получават в продължение на три месеца

Държавата ще обезпечи 60% от заплатите на чиновниците на компании, чиято активност е директно наранена от ограниченията против разпространяването на ковид. Такова финансиране ще се получава в продължение на три месеца. Работодателите ще би трябвало да обезпечат останалите 40% от възнагражденията на личния състав. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов на брифинг в Министерския съвет след среща с работодатели

Владислав Горанов съобщи, че са получили положителни оферти и смислени оценки, както от страна на работодателите, по този начин и от страна на национално показаните организации на служащите и чиновниците.

Двата механизма са свързани със заетостта и обезпечаване на буфери във връзка с комерсиалните компании, които са с заеми и имат терзания по тяхното обслужване.

Основната мярка е в поддръжка за опазване на претовареност във компаниите, които изпитват рестриктивните мерки на своята активност поради ограниченията на държавното управление.

Цялата стопанска активност - строителство, услуги и банкова активност може да се организира.

Основното ограничаване е скупчване на доста хора на едно място.

Това което е неразрешено са заведения за хранене, увеселителни заведения, места, където се струпват доста хора.

Ще се предложат промени в Кодекса на обществено обезпечаване и ще се построи механизъм, при който юридически лица са изправени пред избора да освободят свои чиновници, да могат да се възползват от поддръжка от страна на страната в размер на 60% от възнагражденията, които са плащали в този момент.

Това ще става посредством кандидатстване пред службите по заетостта с подаване на информация за броя и лицата, за които желаят тази поддръжка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР