Така политическият сблъсък от самото начало на Прехода беше между

...
Така политическият сблъсък от самото начало на Прехода беше между
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Политическите ментета замърсяват публичната среда, говор, менталност, опростачват

Така политическият конфликт през цялото време на Прехода беше сред хора, привикнали със руския свят на обърнатите огледала и хора, които са запазили груповата памет за България преди комунизма. За страдание, вместо поколенията след тях да бъдат научени на истината, политическият интерес на остатъчния руски хайлайф у нас продължи да я крие посредством контрола върху медиите и просветителните стратегии – с цел да забележим днешния български електорат, подобен какъвто е. Гласуващ преобладаващо за политически ментета.

Фалшът на политическите ментета се състои най-много точно в… подмяната.

Примерно, когато мисли за президента на нацията, човек би си представял общественик, който сплотява всички и търси решения в интерес на страната, а не партизанин, който тайно води борба с някои партии, с цел да резервира властта си; да ни показва почтено в Европа, а не да работи перфидно против нея в интерес на страна, която е с диаметрални ползи и ценности; когато се оплаква в Европа против езика на омразата против българите в Северна Македония да не го употребява против българите в България.

Когато човек гласоподава за Граждани за европейско развиване на България – той не чака тази партия да ликвидира европейската архитектура на българските институции и концентрира цялата власт в един човек.

Когато човек чуе за Движение за права и свободи – той чака някаква позиция на тази партия, когато друга партия безобразно мачка правата на жителите да гледат желани филми, развяват обичани знамена или заплашват депутати. Или когато техен народен представител лишава свободата на доста бизнесмени да вършат бизнес и прочие

Или като види партия да носи името на най-светлия интервал от нашата предосвобожденска история – той би очаквал от нея да споделя полезностите на нашите възрожденци. За правата на всички жители и рожби на България, а освен на етническите българи. За демократска република, а не за фашистка тирания. Да бъдем равни на другите европейци в Европа, а не да ги наскърбяваме и да замязваме на степни азиатци.

ИТН… и по този начин нататък.

 

Та за какво живеем от скандал в скандал? Защото точно политическите ментета замърсяват обществената среда, диалект, менталност; принизяват, опростачват и принизяват културата на диалога; предотвратяват градивното; лишават от смисъл. За да опазят властта на Злото. На руското Зло.

 

Затова за нас, за България е скъп всеки човек, който е осъзнал и е подготвен да се бори против това Зло. Който е решил хамлетовския си въпрос – дали да понася камшиците на бясната орис или да се опълчи против море от страдания и да им тури край.
Делата, делата и единствено делата против това Зло са единствен аршин за този човек дали е родолюбец.

 

Това е достоверният национализъм през днешния ден.

 

Евгений Кънев

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР