Така бившият финансов министър в правителството на Иван Костов отговори

...
Така бившият финансов министър в правителството на Иван Костов отговори
Коментари Харесай

Муравей Радев: Заплатите са ниски, но качеството какво е?

Така някогашният финансов министър в държавното управление на Иван Костов отговори на желанията на държавното управление да усили заплатите на учителите.

„ Ние ще дадем повече заплата на учителите, само че ще се усили ли качеството – аз съм сигурен, че няма, тъй като не се търси връзка сред пари и резултат”, добави Радев пред bTV.

Според него би трябвало да се създаде задание за системата на образованието, което да подсигурява по-добри резултати. Така множеството пари ще бъдат оправдани, счита той.

По мотив планувания бюджет за опазване на здравето, Радев сподели, че би трябвало да се изготви ефикасен метод за разходването му.

„ Няма успеваемост и надзор. Един направи нещо – другият го хвърли в кошчето и стартира отначало. Там би трябвало да се одобри една идея и да се съблюдава. Така се пилеят парите на данъкоплатеца по възмутителен начин”, безапелационен бе финансистът.

По думите му цялата обществена сфера е раздута безумно. Той счете, че страната дава на опазване на здравето 4 милиарда лв. и пациентите дават още 4 милиарда, като в нито една сфера няма толкоз пари.

"Има съответни лобита , то е очевидно с просто око ", акцентира Радев.

Във връзка с митингите на служителите на реда той посочи, че в Министерство на вътрешните работи по този начин и не е направена промяна и няма по какъв начин 95% от разноските да са за заплати.

Радев разяснява още, че 510 лв. минимална работна заплата е допустима, само че въпросът е какъв резултат ще се реализира с нея. Според него той няма да е доста добър за бизнеса.

Бившият министър дефинира минималните осигурителни прагове като отживялост. По думите му минималните заплати и прагове не би трябвало да се дефинират административно, а посредством формула с съответни и справедливи параметри.

Той предвижда, че Бюджет 2018 ще бъде спокоен и обикновен.

„ Той ще даде успокоение в събирането и изразходването на обществени средства”, безапелационен е Радев.

Във връзка със поръчката на Българска социалистическа партия да пусне различен бюджет Радев пък сподели:

„ Държавният бюджет е инструмент на ръководството, а не на опозицията.
Конституцията е доста безапелационна – бюджетът се изготвя и внася от Министерския съвет, никой различен няма право на самоинициатива”.

По думите му концепцията на левицата е да пошуми месец-два по телевизионните студия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР