Таен агент хванал фалшивите ТЕЛК-ове в София.Доказателствата за фалшиви ТЕЛК-ове

...
Таен агент хванал фалшивите ТЕЛК-ове в София.Доказателствата за фалшиви ТЕЛК-ове
Коментари Харесай

Таен агент хванал фалшивите ТЕЛК-ове в София

Таен сътрудник хванал подправените ТЕЛК-ове в София.

Доказателствата за подправени ТЕЛК-ове в София са директни, чиновник на Министерство на вътрешните работи се показа за клиент и мина по цялата верига на незаконната група. Това сподели заместник-главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг по отношение на следствието на настояща на територията на София проведена незаконна група осигурявала ТЕЛК-решения на здрави лица против подкупи, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “. 

„ Преди време споделих, че прокуратурата се ангажира съществено с по този начин наречените измами, свързани с ТЕЛК и че тази активност на прокуратурата няма да е кампанийна. Днешният случай мисля, че ще удостовери това, което споделих преди няколко месеца. Ще повторя, с риск да стана скучен, няколко неща, които не престават да са същите в тези няколко месеца, а те са, че от държавния и от общинския бюджет изтичат десетки и стотици милиони левове, които отиват към лица, които нямат право да употребяват този запас. Мними инвалиди получават съответните пари вследствие на получените решения на ТЕЛК всеки месец, които са в размер, който е сериозен и може да разреши едно огромно семейство да живее обикновено. Като непряк артикул получават десетки, стотици може би обществени услуги, които в допълнение натоварват държавния и общинските бюджети съвсем във всички сфери “, изясни Гешев. 

По думите му тези пари изтичат като каца без дъно и не стигат до хората, които имат действителна потребност от тези пари, а това са хората с увреждания. 

„ Страничен резултат от всичко това е, че на гърба на страната живеят цели фамилии и общности, без да са заслужили и изобщо да има причина да получават тези пари и обществени услуги. Допълнително това по никакъв метод не стимулира тези хора, в някои случаи съвсем цели села, да поставят какъвто и да е труд. Интересното в тази ситуация е, че това, за което си приказваме и което по някои каузи сме доказвали с косвени доказателства, тук ще бъде потвърдено с директни “, сподели Гешев. 

Заместник-главният прокурор посочи, че чиновник на Министерство на вътрешните работи се е показал за клиент на проведената незаконна група е минал по цялата верига. 

„ Платени са сумите, обезпечени от Министерство на вътрешните работи, които по избран метод са приобщени по делото като доказателства. Този чиновник на Министерство на вътрешните работи си е платил капаро, последна сума и си е получил решение на ТЕЛК, за това, че е 50 % неработоспособен “, уточни Гешев. Той обърна внимание, че служителят на Министерство на вътрешните работи е изцяло здрав. 

Той добави, че сътрудниците му от ГДБОП са открили над 100 такива случая, осъществени от тази проведена незаконна група.

„ Вие ще ни питате какъв брой евентуално такива случая общо може да е направила тази група, никой не може да ви каже. Реално какъв брой са осъществени и какъв брой са минали по този канал, да го назовем незаконен, никой не може да каже. Това е още едно удостоверение на всичко това, което ви споделих за десетките и стотици милиони левове, които изтичат в направления, само че не в верните. Ние не сме напълно бедна страна, просто се разхищава публичен запас “, посочи още заместник-главният прокурор. 

Иван Гешев добави, че по случая е работено добре с ГДБОП.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР