Финансирането за държавната детска болница е осигурено, за персонала не

...
Финансирането за държавната детска болница е осигурено, за персонала не
Коментари Харесай

Димитър Главчев : Финансирането за държавната детска болница е осигурено

Финансирането за държавната детска болница е обезпечено, за личния състав не мога да кажа, разгласи пред публицисти служебният министър председател Димитър Главчев в Клисура. Коментарът му е във връзка решението на служебното държавно управление от през днешния ден да утвърди основаването на Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Мама и Аз “ в София. 

Няма колизия сред двете лечебни заведения - едната е и за деца, и за възрастни, а другата е единствено за деца. Но отново споделям, че финансирането за държавната детска болница е обезпечено, по този начин ме увери министърът на опазването на здравето, изясни Димитър Главчев.

Решението на кабинета докара до реакцията на Обществения съвет за основаване на Национална детска болница, съгласно който София и районът нямат финансовия и кадрови потенциал да захранят две огромни, многопрофилни детски лечебни заведения. От Обществения съвет настояха служебното държавно управление да изясни решението си за одобряването на плана. На решението реагираха с позиция и от Министерството на здравеопазването, откъдето обясниха, че в бъдещата частна болница „ Мама и Аз “ се плануват единствено 40 кревати за деца.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР