Т ова е Кападокия. Този изящно изваян пейзаж пленява пътешествениците

...
Т ова е Кападокия. Този изящно изваян пейзаж пленява пътешествениците
Коментари Харесай

Историята на невероятните комини на феите

Т ова е Кападокия. Този изтънчено изваян пейзаж пленява пътешествениците от хилядолетия. Споменат е даже в Библията, описват във видео на " ".

Но по какъв начин се е формирал? И какви са тъмните точки във високите колони? За множеството гости отговорът се разкрива от въздуха.

Вюрал Демирджиоглу е един от 200 водачи на балони в Кападокия .

Поразителният регион има особено място в сърцето му. "Роден съм и съм израснал тук. От дете виждам балоните във въздуха ", споделя той. Всяка година Вюрал води 2000 туристи в небето. Всеки от тях се надява да види фантастичния пейзаж от неповторим птичи взор.

Тези невероятни колони се назовават " комини на феите ".

Те са образувани, когато твърдата вулканична канара се е наслоила върху по-мека канара, образувана от вулканичен прахуляк. Твърдата шапка защищава меката канара като чадър. Тя пречи на дъжда и вятъра да доведат до ерозия.

Вюрал навлиза надълбоко в долината, а измежду огромните колони се появяват тъмни дупки. Това са порти и прозорци. Хилядолетия наред цивилизации са строили домовете си в мекия камък. Така е основан най-необичайният жилищен квартал в света .

"Гледката отсам е неповторимо красива. Гледката на пещерите и долините от въздуха е най-хубавата част от работата ми ", споделя Вюрал.

Балонът продължава пътуването си, а пейзажът още веднъж се трансформира. Кулите са изместени от дълбоки тунели. Обширна мрежа от лабиринти , които се простират с километри подземен. Районът има 200 подземни града като този, където са живели десетки хиляди хора. Много от тях приютили първите християни, търсещи заслон по време на гоненията през първото хилядолетие.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР