СЗО свиква утре извънредно заседания във връзка с новооткрития в

...
СЗО свиква утре извънредно заседания във връзка с новооткрития в
Коментари Харесай

СЗО свиква извънредно заседание за южноафриканския вариант на COVID-19

СЗО привиква на следващия ден изключително съвещания по отношение на новооткрития в Южна Африка и Ботсвана вид на ковид.

Учени от Южна Африка обявиха, че са разкрили нов вид на COVID-19 с голям брой разновидности, което го прави доста рисков. Вариантът, който носи научния номер B.1.1.529, има към 32 разновидности, съобщи БГНЕС.

" Това, което ни кара да се тормозим, е, че този вид може да има освен нараснала трансмисивност, т.е. да се популяризира по-ефективно, само че и да е в положение да заобиколи елементи от имунната система и отбраната, която имаме в нашата имунна система ", сподели откривателят Ричард Леселс.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Европейската комисия разгласи нови правила за пътешестване сред дъ...

Досега е открито, че разновидността се популяризира най-много измежду младежите.

Много от тези разновидности са свързани с неговата преносимост и устойчивост към имунизацията и има повече промени в S (Spike) протеина, в сравнение с всяка предходна версия. Сред основните разновидности цели четири разрешават на вируса да заобикаля антитела, а една разновидност му разрешава да форсира разпространяването си.

Вирусологът доктор Том Пикок от своя страна признава, че комбинацията от тези разновидности е доста рискова.

„ Комбинацията от тези разновидности е ужасна. Този вариант има капацитета да бъде по-лош от всички предходни “, сподели Пикок.

Единствената вяра за учените сега е големият брой разновидности да " работят " против вируса, т.е. да го създадат неустойчив и по този метод да предотвратят всеобщото му разпространяване, преди да стане прекомерно рисков.

Първи случай на зараза с новия вариант на ковид B.1.1.529 е открит в Израел при жител, завърнал се от Малави, заяви пресслужбата на израелското министерство на опазването на здравето.

" Щам на ковид, открит в няколко страни в Южна Африка, е открит в Израел при жител, който се е завърнал от Малави. Освен това има подозрения за още два случая на заразяване при завърнали се от чужбина жители, които сега чакат резултатите от тестванията в изолираност ", се споделя в изказването, съобщи БГНЕС.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР