СЗО излезе със съобщение за новия щам на коронавируса, открит

...
СЗО излезе със съобщение за новия щам на коронавируса, открит
Коментари Харесай

СЗО: Новият щам на коронавируса не е „без контрол“


СЗО излезе със известие за новия вариант на ковид, открит във Англия. Учените разясняват, че тази вариация на коронавирус не е „ без надзор “, както обявиха преди дни от Лондон. От СЗО приканиха да се ползват санитарни ограничения, които към този момент са се потвърдили като ефикасни.

Ние имахме растеж на възпроизводството на вируса доста по-висок от 1,5 в дадени моменти от тази пандемия и го овладяхме. Тази обстановка затова в този смисъл не е отвън надзор, съобщи Майкъл Райън, отговарящ за изключителните епидемиологични обстановки към СЗО, представен от Агенция Франс Прес.

В Дания също бяха открити девет случая на болест с новия вариант, следен във Англия, и по тази причина Швеция затвори границата си с Дания.

СЗО има информация за над 10 случая на болест отвън рамките на Англия с въпросния вариант, уточни през днешния ден специалистът от организацията Мария ван Керхов, съобщи ТАСС.

Един случай има в Австралия, Исландия, Италия и Нидерландия. В Дания има към 10 случая, сподели тя и напомни, че става дума за изменяща се информация.

Нова вариация на ковид бе открита и в Република южна Африка и някои страни вкараха ограничавания на полетите и от там. Според СЗО сред двете нови разновидности няма връзка, съобщи ТАСС.

Същевременно английски специалисти показаха догадка, че новият вариант, следен във Англия, може да е по-способен да заразява децата, съобщи Ройтерс.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР