Свят Ново: Кафето няма лош ефект за сърцето Изследователите са

...
Свят Ново: Кафето няма лош ефект за сърцето Изследователите са
Коментари Харесай

Ново: Кафето няма лош ефект за сърцето

Свят Ново: Кафето няма неприятен резултат за сърцето Изследователите са разкрили, че даже при тези, които пият по едно кафе на час, няма по-голяма възможност от склерозиране на артериите  Николай Киров 3 юни 2019, 10:32 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Ново: Кафето няма неприятен резултат за сърцето
Ново: Кафето няма неприятен резултат за сърцето
 Победа за
Победа за " Нова народна власт " в Гърция, опустоши " Сириза "
 Земетресения в Албания, 60% от къщите в Корча са необитаеми
Земетресения в Албания, 60% от къщите в Корча са необитаеми
 Круизен лайнер и транспортен съд за разходки се сблъскаха във Венеция
Круизен лайнер и транспортен съд за разходки се сблъскаха във Венеция
 Вулканът Етна още веднъж изригна
Вулканът Етна още веднъж изригна
 Китай ще се бори със Съединени американски щати до надвит край
Китай ще се бори със Съединени американски щати до надвит край
 Берлин ще си връща деца на „ Ислямска страна ”
Берлин ще си връща деца на „ Ислямска страна ”
 Защо Еверест взема толкоз доста жертви
Защо Еверест взема толкоз доста жертви

очитателите на кафето могат да си изпълнят още една чаша - или три - откакто ново изследване откри, че напитката не дава неприятен резултат върху сърцето.

Резултатите от огромното проучване, оповестено от университета „ Куин Мери” в Лондон, сочат, че пиенето на кафе, в това число при хора, които употребяват до 25 чаши дневно, не е обвързвано с увреждане на артериите.

Проучването е извършено върху 8 442 души и демонстрира, че пиенето на пет чаши дневно не е по-лошо от пиенето на по-малко от една чаша кафе дневно.

Учените от университета в Лондон са разделили изследваните хора в три групи - тези, които пият по-малко от една чаша дневно, тези, които пият сред една и три, и тези, които пият три или повече.

Средният брой на чашите кафе, употребявани от третата група, е бил пет, само че някои от участниците в нея са консумирали много повече.

Изследователите са разкрили, че даже при тези, които пият по едно кафе на час, няма по-голяма възможност от склерозиране на артериите, в сравнение с при тези, които пият по-малко от една чаша на ден.

„ Въпреки голямата известност на кафето в международен мащаб, разнообразни изследвания могат да лишат хората от това да му се наслаждават”, разяснява доктор Кенет Фунг от университета „ Куин Мери”.

„ Нашето изследване демонстрира, че кафето не е толкоз неприятно за артериите, както допускат предходни проучвания. Въпреки че в нашето изследване бяха включени човеци, които пият до 25 чаши дневно, междинният банкет измежду най-високата група за консумация на кафе беше пет чаши дневно. Бихме желали да проучим тези хора по-тясно в бъдещата ни работа, тъй че да можем да помогнем за основаване на безвредни граници”, прибавя Фунг.

Предишни проучвания настояват, че резултатът на кафето върху артериите оказва напън върху сърцето и усилва вероятността от инфаркт или инсулт.

Up to 25 cups of coffee a day safe for heart health, study finds https://t.co/KOdlXezKyN
— The Guardian (@guardian) June 3, 2019
Професор Метин Аквиран, асоцииран медицински шеф на Британската фондация за сърдечно здраве, показва, че проучването на учените от „ Куин Мери”, „ изключва един от евентуалните нездравословни резултати на кафето върху нашите артерии”.

Участниците в изследването, отчасти финансирано от Британската фондация за сърдечно здраве, са били подложени на магнитно-резонансна томография на сърцето, инфрачервено импулсно сканиране и други проучвания, и фактори като възраст, тегло и тютюнопушене са били взети под внимание.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР