Свиньо дебела – така млад социалист скандира след виден представител

...
Свиньо дебела – така млад социалист скандира след виден представител
Коментари Харесай

Червеният Явор Гечев чегърта социалисти – слага гербаджии и пионки на Георги Гергов

„ Свиньо дебела ” – по този начин млад социалист скандира след изтъкнат представител на опозицията, която желае оставката на Корнелия Нинова. Сцената се разиграва на последния пленум на Българска социалистическа партия, който се организира дни след изборите и трябваше да разиска резултатите от тях, заяви „ Уикенд “.

Спестяваме имената на участниците в абсурда, само че е реалност, че от думите на младия социалист се почувствали мощно афектирани няколко опозиционери, които имат наднормено тегло.

Особено засегнат от обидните думи бил Явор Гечев, който е длъжностен министър на земеделието. Свидетелите ни даже останали с усещане, че репликата е ориентирана най-много към него.

„ На косъм беше двете страни да се сбият – не престават източниците ни. – Едва ги разтървахме, подобен срам не е имало от дълго време. ”

Конкретният мотив да се стигне до обръщението „ свиньо дебела ” са уволнения на социалисти и замяната им с фрагменти на ГЕРБ. Чистката засегнала дългогодишни членове на Българска социалистическа партия. Те са гневни на своите приятели по партия.

Специално уволнени от Явор Гечев изясняват, че са надълбоко афектирани и ще си отмъстят: „ Не сме очаквали това тъкмо от него, откакто в няколко изборни акции помагахме с всички сили на неговата брачна половинка Радина, която беше претендент за народен представител в 25 регион! И след всичко това той ни заби нож в гърба! ”.

Явор Гечев от години е прочут като протеже на пловдивския олигарх, масонски необут, съветски жител и почетен консул на Русия Георги Гергов.

Първата работа на Гечев като длъжностен министър беше да смени съвсем целия управнически състав на фонд „ Земеделие ”, който годишно изплаща към 3 милиарда лева по разнообразни европейски стратегии.

На мястото на уволнените социалисти той незабавно подреди протежета на своя наставник Георги Гергов. За изпълнителен шеф на фонда беше поставен  пловдивския кадър Георги Тахов, който преди този момент е оглавявал Национална агенция за приходите в града на олигарха.

Назначението му в данъчното още веднъж споделят, че е станало под диктовката на Гергов. Тахов надалеч не е оставил положителни усещания измежду някогашните си сътрудници в Национална агенция за приходите.Той незабавно довел свои сътрудници от данъчната работа в Пазарджик, където работел преди да се реалокира в Пловдив.

Естествен, наредил ги на основни управителни постове. Част от тях бързо се прочуват в Пловдив с настойчивото искане на почерпки от ревизираните компании. Сред протежетата на Тахов е и задържаната през 2020 година шефка на отдел „ Обработка на заплащанията и отговорностите ” Ренета Иванова.

Реклама

Тя е изловена до момента в който получава 2000 лева от притежател на компания, против заричане да му оправи открити при проверка сякаш подправени фактури.

Да напомним още, че Явор Гечев си взе за консултант и племенника на другарката Велислава Дърева – Емил Дърев. По времето на Станишев той е бил зам.-директор на фонд „ Земеделие ” и кариерата му тогава завършва с арест през 2010 година, дружно с кмета на община Садово Марин Йосифов и консултантката Анжела Запрянова.

Причината е, че желали 250 хиляди лв. рушвет от строителна компания, с цел да й дадат построяването на канализацията в село Кочево.

Заради това „ премеждие ” Дърев получава условна присъда. След това той става съучастник в компания „ Вока-Консулт ”, която съветва европроекти в земеделието.

В момента тази компания стои зад десетки планове, които най-вероятно ще получат европари, още повече, че Дърев е консултант на Явор Гечев и следи тъкмо харченето на парите от Брюксел във фонд „ Земеделие ”. Това са в резюме казано новите фрагменти на служебния министър, който отнася обиди и закани за възмездие на пленума на Българска социалистическа партия.

В трагичните разправиите на последния конгрес на Българска социалистическа партия, споделят че интензивно се присъединил и Калоян Паргов, който е измежду най- отявлените критици на Нинова. „ Паргов очевидно се усеща недостижим, обгрижван от двамата си телохранители, с които компактно се движи, да не кажем освен това ” – настояват съперниците му.

Те са безапелационни, че на локалните избори Калоян Паргов няма да бъде повдигнат още веднъж за общински консултант в столицата. Както е известно, до преди няколко месеца той беше началник на столичните социалисти, само че Корнелия Нинова го в профил от поста.

На последния пленум пък Калоян Паргов и Кирил Добрев не бяха позволени да вземат участие и да гласоподават. На собствен ред те бяха размахали правосъдно решение, с което им се възвръщат правата в Българска социалистическа партия. Според Нинова и хората й в управлението на партията те към този момент са единствено редови членове, без право на глас в Националния съвет. 

На пленума доста упреци били отправени и по адрес на кмета на Перник Станислав Владимиров. Както е известно в работническия град Българска социалистическа партия не получи нито един депутатски мандат, което не се е случвало до момента.

„ Как да гласоподават хората за нас, откакто кметът безусловно мина към ГЕРБ през последните години ” – укоряват го партийните приятели. Владимиров също е от недопуснатите на форума, тъй като си бил подал оставка.

Източниците ни са безапелационни, че зад всички тези разправии, както и за ниските изборни резултати повода се корени най-много в президента Румен Радев.

„ Защо й трябваше на Корнелия да го извади от нищото и да направи този пенсиониран авиатор –  президент през 2017 година Той незабавно направи втори властови център в партията и в този момент берем плодовете на неговите упоритости ” – безапелационни са социалисти, отвратени от братоубийствената по техни думи война в Българска социалистическа партия.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР