Свинското месо е едно от най-използваните и консумирани меса у

...
Свинското месо е едно от най-използваните и консумирани меса у
Коментари Харесай

Сготви бързо и лесно: Свинско

Свинското месо е едно от най-използваните и употребявани меса у нас. Можем да си го създадем по доста способи и общо взето попадаме на много сходни предписания. Ние сме решили да ви предложим няколко по-интересни неща, чиито краен резултат ще бъде освен вкусно ядене, само че и спестено време.

Свинско месо със зеленчуков сос

Необходими артикули: 800 г свинско месо, глава лук, 2 пиперки, 1 морков, 2 стръка свеж чесън, 2 домата, 1 ч.ч бяло вино, черен пипер, сол, розмарин, 2–3 с.л брашно.

Начин на подготвяне: Овалвате месото в брашното и го слагате да се запържи. След това добавяте пипера, чесъна, морковите и лука да се запържат дружно с месото, най-после посолявате и слагате надробен черен пипер и розмарин.

 Свинско

Обърквате добре и добавяте ситно накълцаните домати, оставете ги да си трансформират усета и сложете бялото вино и ½ ч.ч вода – дано да покъкри към 45 минути. След това отдръпнете от котлона и извадете зеленчуците – пасирайте ги. Сервирате месото полято със соса.

Свински котлети с лимон

Необходими артикули: свински котлети, 4 скилидки чесън, 1 лимон, 1 връзка магданоз, 4 -5 с.л зехтин, 4 – 5 с.л горчица

Начин на подготвяне: Смесвате пресования чесън, нарязаната на ситно връзка магданоз, зехтина, сокът от лимон и горчицата и хубаво обтривате котлетите. Оставяте ги по този начин най-малко 30 минути. Най-добре е да стоят цяло денонощие. След това ги поръсвате с черен пипер и сол и печете на скарата.

 Готвене на Свинско

Следващата рецепта е с доста малко артикули, само че става вкусно и месото става нежно. За нея може да подберете по-сухо или мазно месо – зависи от усета ви. Ето и какво ви е нужно, с цел да си я приготвите:

Свинско в йенска тенджера

Необходими артикули: 500 г месо, топено сирене, 1 ч.ч бяло вино, масло, чесън, мащерка и сол

Начин на подготвяне: запържвате за малко месото в масло и след това го изсипвате в йенската тенджера. Добавяте няколко триъгълничета топено сирене, тук-там части масло, няколко скилидки чесън нарязани на филии, подправките и бялото вино. Затваряте и печете за към час и половина на умерена фурна. За по-сигурни пробвайте дали месото е готово преди да изключите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР