Свинските крачета могат да се приготвят по няколко различни начина,

...
Свинските крачета могат да се приготвят по няколко различни начина,
Коментари Харесай

Как да сготвим свински крачета

Свинските крачета могат да се подготвят по няколко разнообразни метода, най-разпространен и прочут от които е пачата. Всъщност пачата е чорба, в която е добре да се сложат освен свински крайници, а също и уши и опашка, несъмнено още веднъж свински. Но даже да я извършите единствено с крайници, още веднъж ще има същия усет. Важно е при сервиране тя да бъде доста топла. Ето и рецепта за пача от свински крайници:

Пача от свински крачета

Необходими артикули: 2 броя свински крачета, черен пипер, сол, ориз/фиде, оцет, чесън

Начин на подготвяне: Измивате доста добре крачетата, след което ги слагате в тенджера със студена вода и ги оставяте да се сварят доста добре. След като са се сварили, в същия бульон добавяте черния пипер (най-добре на зърна) и солта на усет.

 Свински крайници

Крачетата би трябвало да се обезкостят и още веднъж да се върнат към бульона. Може да добавите и малко фиде или ориз – за втвърдяване на супата. По предпочитание дружно с подправките може да добавите и 1 бр. дафинов лист.

Сервирате пачата доста топла в купичка. Към нея, по избор, може да се добави люто или сос, авансово изработен от счуканите скилидки чесън и оцет. Колко тъкмо чесън и оцет ще добавите, зависи от усета на тези, които ще похапват от супата.

Можете да приготвите и свински крачета с фасул – също става доста вкусно и за разлика от пачата тази рецепта не се усеща толкоз мазна и тежка, само че още веднъж е много хранителна. Ето и какво ви е нужно, с цел да си я приготвите:

 Боб със свинско

Боб със свински крачета

Необходими артикули: глава лук, 2 моркова, ½ кг фасул, свински крачета, сол, джоджен, олио и червен пипер

Начин на подготвяне: Подварете боба, толкоз че да омекне. Направете в различен съд същото и с месото – напълно леко да поомекне, не да се свари, тъй като следва и друга термична обработка. Изсипвате боба в огромен глинен гювеч, след което добавяте лука, моркова и подправките. Отцеждате краката от бульона и ги добавяте към боба.

Трябва да залеете цялото ядене с бульона, където се е варило свинското месо, само че авансово го прецедете доста добре. Ако ви се коства малко течността, прибавете вода. Затваряте гювеча и печете в умерена фурна най-малко 2 часа и 30 минути.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР