Свилен Русинов - единственият българин, победил световния шампион в тежка

...
Свилен Русинов - единственият българин, победил световния шампион в тежка
Коментари Харесай

Единственият българин, победил Кличко, стана зам.-кмет на Тетевен

Свилен Русинов - единственият българин, победил международния първенец в тежка категория за експерти Виталий Кличко, стана зам.-кмет на община Тетевен. Спортистът бе показан през днешния ден от градоначалника доктор Мадлена Бояджиева пред началниците на отдели в администрацията в планинския град.

Свилен Русинов е дълготраен капитан на националния тим по бокс на България. Той е медалист и първенец от национални и интернационалните шампионати. Многократен първенец на България. Медалист от европейските шампионати в Торино (1987), Атина (1989), Гьотеборг (1991). Европейски първенец от Бурса (1993). Носител на бронзов орден от Световното състезание в Рино (1986). Световен вицешампион от шампионатите в Сидни (1991) и Тампере (1993).



Участва в Олимпийските игри в Сеул през 1988 година Печели бронзов орден на XXV летни олимпийски игри в Барселона през 1992 година Носител на медали от шампионати за международната купа: сребърен от Бомбай, Индия, през 1990 година и бронзов от Банкок, Тайланд, през 1994 година Именно в тази конкуренция побеждава Виталий Кличко.

Новият зам.-кмет на Тетевен ще дава отговор за проблемите на селата, културата, спорта и туризма, трудовата претовареност, младежките действия и интеграция. По думите на доктор Бояджиева Русинов е сериозен човек и тя ще разчита на него най-много за положителната връзка и съдействие с всички обитаеми места в общината.



Това е сериозна отговорност, само че считам, че владея нужния опит и качества, с цел да се оправя с провокациите. Запознат съм с проблемите в обитаемоте места и дружно с доктор Бояджиева ще работим за тяхното премахване, сподели новият зам.-кмет.

Свилен Русинов е почетен жител на Тетевен, два мандата някогашен кмет на родното си село Градежница.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР