Световното първенство по волейбол за жени започва днес, 23-ти септември,

...
Световното първенство по волейбол за жени започва днес, 23-ти септември,
Коментари Харесай

Започва Световното първенство по волейбол за жени с участието на България

Световното състезание по волейбол за дами стартира през днешния ден, 23-ти септември, в Полша и Нидерландия и ще продължи до 15 октомври, когато ще се организира финалът в Арнем. Общо 24 тима от пет континента си завоюваха правото да вземат участие в конкуренцията, като измежду тях е и България на италианския ментор Лоренцо Мичели. Мачовете от шампионата ще могат да се гледат в каналите на MAX Sport.

България попадна в Група C на конкуренцията дружно със съставите на Канада, Германия, Казахстан, Сърбия и Съединени американски щати. Нашите ще се надяват да са измежду първите четири тима в тази група, с което ще си обезпечат присъединяване във втората групова фаза. Първият мач за девойките на Лоренцо Мичели е в събота от 20:00 часа българско време против отбора на Германия.
" Лъвиците " на Лоренцо Мичели са в група с тимовете на Канада, Германия, Казахстан, Сърбия и Съединени американски щати.
Заради травма от групата на България за Световното състезание отпадна титулярното либеро Жана Тодорова. Групата на „ лъвиците “: Гергана Димитрова, Нася Димитрова, Елена Бечева, Мария Йорданова, Мирослава Паскова, Лора Китипова, Петя Баракова, Борислава Съйкова, Мира Тодорова, Мила Пашкулева, Елица Атанасийевич, Силвана Чаушева, Радостина Маринова, Мария Кривошийска.

" Фантастично показване на Световното ще бъде излизане от вторите групи, само че ще е доста мъчно превъзмогването на първата. Трябва да мислим за противниците от нашето равнище и единствено по този начин ще имаме късмет за освен това “, съобщи селекционерът Лоренцо Мичели преди заминаването на отбора.

„ Направихме две доста потребни контроли. Свършихме добра работа. Тръгваме с позитивна настройка. За страдание, до момента в който бяхме на подготовка в Италия, главното ни либеро Жана Тодорова получи сериозна травма и ще отсъства дълго време, само че даваме път на младите. Мила Пашкулева работи чудесно още от месец май и съм сигурен, че ще успее да се оправи ", сподели още италианският експерт.

„ Смятам, че като тим сме сносно стиковани. Записахме безпроблемни победи. Много сме задружни, елементарно върви играта. Подкрепяме се “, сподели националката Мира Тодорова. „ Започваме против Германия на Световното, чака ни сложен мач. Германките не се отхвърлят, доста са борбени и имат хубави състезателки. Сега имат и нов треньор. Трябва да излезем и да се раздадем до дъно. Надявам се да стартираме с триумф на Мондиала “, добави тя.

Рекордьорът по трофеи и оценки Русия (с пет златни, два сребърни и един бронзов) няма да взе участие, само че тук са трикратните шампионки от Япония и Куба, както и двукратните Китай. Честта на Европа ще пазят сръбкините, които преди четири години победиха в Япония след трагични пет гейма против Италия и в този момент „ Скуадра Адзура “ ще желае реванш.

Регламентът е следният - 24-те тима са разграничени в четири групи и първите четири от всяка група не престават към втората фаза. В нея отборите са разграничени в две групи по осем тима, като в тази фаза тимовете, които към този момент са играли между тях, не играят още веднъж. Класирането във втората фаза включва резултатите и от първата и по този начин се дефинират най-хубавите четири тима от всяка от двете новосъздадени групи. Те не престават напред към четвъртфиналите. Оттам-нататък е просто - директни елиминации.

В откриващия мач в петък Полша среща Хърватия (19:00 часа), а Нидерландия ще се изправи против Кения (21:00). 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР