Продължава преброяването на гласовете на местните избори в Англия и

...
Продължава преброяването на гласовете на местните избори в Англия и
Коментари Харесай

Лейбъристите вървят към убедителна победа на местните избори в Англия и Уелс

Продължава преброяването на гласовете на локалните избори в Англия и Уелс, само че към този момент се обрисува безапелационна победа на лейбъристите. Лейбъристите също така завоюваха междинните избори за народен представител в Блекпул Юг, което не предвещава нищо положително за ръководещите консерватори на идните по-късно през годината общи избори, оповестява в преписка БНР.

Лидерът на Лейбъристката партия Киър Стармър назова успеха в Блекпул Юг " сеизмична ". Той сподели, че посланието към премиера Риши Сунак е ясно.  " Време е за смяна, време е за общи избори “, сподели Стармър. 26% от гласувалите на предходните избори за претендента на консерваторите в Блекпул Юг в този момент дадоха своя глас за лейбъриста Крис Уеб.

Това е седмо проваляне на междинни избори за Риши Сунак, откогато стана министър председател през октомври 2022 година. Лейбъристите завоюваха доста места на изборите за общински препоръки, в това число в такива общини като Хартлипул, Търок, Ръшмор и Редич, считани за " съответен барометър " на настроенията в страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР