Фирмата Сиела Норма е определена от ЦИК за изпълнител по

...
Фирмата Сиела Норма е определена от ЦИК за изпълнител по
Коментари Харесай

Няма изненада: „Сиела Норма“ спечели обществената поръчка за машинния вот на 9 юни

Фирмата " Сиела Норма " е избрана от ЦИК за реализатор по публичната поръчка за машинния избор за изборите на 9-ти юни, съобщи БНР. Фирмата беше единствената, която подаде документи за присъединяване в процедурата.

Заместник- ръководителят на ЦИК Емил Войнов поясни: " Сиела Норма " следва да изготвят електронна бюлетина за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители във разновидността, употребен на изборите за общински съветници и за кметове, като първо би трябвало да се пресъздава бюлетината за народни представители и след нея - бюлетината за членове на Европейския парламент " ".

" Сиела Норма " е показала пред ЦИК вид на електронна бюлетина.

Според публичната поръчка компанията ще извърши профилактика и диагностика на устройствата, техническо обслужване в предизборния и изборния ден, както и превозването им по места.

На този стадий е планувано машини за гласоподаване на 9 ти юни да има в 9 346 секции в страната. В тях гласоподавателите по лист са над 300.

Броят на гласоподавателите в предварителните за вота за българските евродепутати е 6 157 220. С право на глас за изборите за народни представители все още са 6 639 000 гласоподаватели.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР