Бритни Грайнър, освободена от руските власти през декември 2022-ра след

...
Бритни Грайнър, освободена от руските власти през декември 2022-ра след
Коментари Харесай

Грайнър за затвора в Москва: Накараха ме да пиша до Путин, мислех да посегна на живота си

Бритни Грайнър, освободена от съветските управляващи през декември 2022-ра след 10 месеца в локален затвор, анонсира част от написаното в мемоарната книга, която следва да излезе на 7 май.

Баскетболната звезда споделя за изискванията, при които е изкарала времето зад решетките в Русия.

33-годишната Грайнър бе арестувана през февруари 2022-ра на летището в Москва и упрекната, че в нейния багаж са открити огромни количества хашиш.

Тя се призна за отговорна пред съда и бе наказана на 9 години затвор.

Но още преди да изтече и една, бе разменена за Виктор Баут, съветски търговец на оръжие, който лежеше в затвор в Съединени американски щати.

" Изживяването бе извънредно - от задържането ми, досега, в който ме качиха на самолета за дома - написа в записките. - Още при ареста ми се усещах по този начин, като че ли животът ми зависи от идващите часове. Сърцето ми като че ли напусна тялото. Изпитвах боязън.

Няколко пъти ми минаваха мисли да сложа завършек на живота си. Особено в първите седмици. Не мислех трезво и не бях сигурна дали в миналото ще се прибера вкъщи.

Накараха ме да напиша писмо до Владимир Путин, с цел да се извиня и разкая за това, което съгласно тях съм сторила. Писмото бе на съветски език.

Трябваше да помоля и за благосклонност в него.

Беше унизително, само че аз толкоз желаех да се прибера вкъщи, че нямах избор. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР