Световният №4 Даниил Медведев е изправен пред тревожно чакане, за

...
Световният №4 Даниил Медведев е изправен пред тревожно чакане, за
Коментари Харесай

Списъкът с контузени топ играчи в навечерието на Ролан Гарос“ се увеличи

Световният №4 Даниил Медведев е изправен пред обезпокоително очакване, с цел да разбере цялостната степен на травмата, която го принуди да се откаже по време на четвъртфиналния си дуел на Мастърс 1000 шампионата в Мадрид против Иржи Лехечка в четвъртък вечер. Руснакът почувства болежка в горната част на бедрото при 3:2 гейма, след което при загубвайки първия сет с 4:6 реши да не рискува и се отхвърли.

Така Медведев стана следващият топ тенисист, който се бори с физически проблеми в навечерието на най-важния шампионат на клей през годината – Откритото състезание на Франция – „ Ролан Гарос “, който стартира в Париж на 26 май.

„ Случи се по време на ретур, не знам тъкмо дали при спринт или при осъществяването на къса топка. Опитвах се да се търча по-бързо и по-бързо, само че бедрото ми като че ли блокира “, показа Медведев след срещата.

„ Попитах физиотерапевта дали мога да влоша ситуацията. Той ми сподели, че в случай че е единствено конвулсия – не, само че в случай че е скъсване – да. Опитах се да направя още един спринт към мрежата, само че още веднъж почувствах болежка и си споделих, че няма смисъл да пожертвам “, добави руснакът.

По-рано през седмицата поради, който изобщо не излезе на корта за дуела си против Феликс Оже-Алиасим от четвъртфиналите. Бившият лидер в ранглистата Карлос Алкарас бе малтретиран от контузия предмишницата, поради която не взе присъединяване в Монте Карло и Барселона.


За присъединяване си на „ Ролан Гарос “ не е сигурен и 14-кратния първенец Рафаел Надал, който неотдавна се завърна на корта след поредна травма.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР