Майк Тайсън - най-младият световен шампион по бокс в тежката

...
Майк Тайсън - най-младият световен шампион по бокс в тежката
Коментари Харесай

Майк Тайсън: Прахосах 430 милиона долара от глупост. Не ми пука как ще ме помнят

Майк Тайсън - най-младият международен първенец по бокс в тежката категория и легенда на спорта, се изповяда пред не по-малко вманиачен от него състезателен ас.

В подкаста на Ник Кирьос, който краткотрайно е отвън професионалния тенис, само че прави възторг като YouTube сензация, Железният Майк намерено за " нелепостите ", които е правил.

И за положението, което е пропилял. Ето определено от откровенията на 57-годишния американски боксов кумир, който се готви за показателен мач с ютубъра и войник Джейк Пол.

" Всеки има своя наставник, когато е млад. Моят беше Къс Д`Амато (негов първи треньор и мениджър). Това беше велико, само че по едно и също време с това беше Ад. Законът беше цялостна дисциплинираност, без ангажименти. И аз го съблюдавах.

Вероятно поради това един ден, по-късно, минах в режим " майната и на дисциплината ". Сега се възнамерявам, че по този начин са се развили нещата.

Заради Мохамед Али се заинтересувах от бокса. А поради Роберто Дюран взех решение да стана боксьор. Гледах Роберто и към този момент осъзнато желаех да съм в кръга и да надвивам.

Духовното ми пътешестване стартира доста по-късно и евентуално няма да приключи преди да си отида от този свят. Съпругата ми има главен принос за това. Благодарен съм, че я срещнах.

Славата... В началото я искаш, тя идва и не знаеш по какъв начин да я понесеш. Не си подготвен. След това тя те засипва и е мъчно да реагираш.

Идва някакъв вид при мен: " Здрасти, дребосъче, доста те одобрявам, ти си страховит, да се снимаме. " Аз бях много нападателен в такива случки, а те бяха всекидневие. Доста нападателен, признавам.

Постепенно започнаха да идват правосъдни искове и тъжби, чекове, които да подписвам... Съди ме кой ли не. Осъди ме кой ли не. Пропилях всичките си пари, най-много по съдилищата, само че и с неприятни бизнес решения, които пристигнаха поради неприятните хора към мен. В един миг имах положение от 430 милиона $. А по-късно (2003 г.) разгласих фалит. Нямах избор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР