Световноизвестният бирен фестивал в Мюнхен - Октоберфест - се завърна

...
Световноизвестният бирен фестивал в Мюнхен - Октоберфест - се завърна
Коментари Харесай

Бурета гърмят, германците лекуват сушата с бира

Световноизвестният бирен фестивал в Мюнхен - Октоберфест - се завърна след двегодишно спиране поради пандемията от коронавирус. Както повелява традицията, кметът на Мюнхен Дитер Райтер даде началото на празненствата, като заби с чук канелката в първото буре, наля бира и подаде първата халба на премиера на Бавария Маркус Зьодер, оповестиха международните организации.

" Радвам се, че най-накрая можем да честваме дружно ", съобщи Зьодер на церемонията по откриването. " Мнозина се питат: " Може ли, или не? Сега удачно ли е? " Искам да кажа единствено едно нещо: Оставихме зад себе си 2-3 сложни години, никой не знае тъкмо каква ще бъде тази зима, само че ние би трябвало да се любуваме на живота ", добави той.

-->



Фестивалът ще продължи до 3 септември. Не са планувани никакви ограничаващи здравни ограничения, включително не е наложително носенето на маска. Тази година пивото е по-скъпо, в сравнение с бе на предишни прояви. Руското навлизане в Украйна докара до увеличение на цените на суровините и на силата, което принуди пивоварите да вдигнат цените на напитката. Обикновено Октоберфест е посещаван от над 5 милиона души, една трета от които чужденци. Икономическите изгоди от него се правят оценка на 1,2 милиарда евро.

Германците са измежду най-големите потребители на бира в Европа. На човек са се падали приблизително по 84 литра изпита бира през 2021 година

През 2020 година проявата поради ковид бе анулирана за пръв път от Втората международна война. Тя не се състоя и на идната година. Предишните анулирани издания са били през 1854 и 1873 година поради епидемии от холера.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР