Световноизвестната пианистка Лола Астанова ще се срещне за първи път

...
Световноизвестната пианистка Лола Астанова ще се срещне за първи път
Коментари Харесай

Лола Астанова преди гостуването си в Пловдив: Чувствам се привилегирована

Световноизвестната пианистка Лола Астанова ще се срещне за първи път с българските си почитатели. Носителката на награди Еми, Грами, както и на редица други музикални оценки,ще изнесе концерт на Античния спектакъл на 30 май.
Прочетете още
С над 300 милиона почитатели в Инстаграм, тя става най-търсеният пианист в света. Това я прави интернет сензация и ѝ отрежда място на голям брой влиятелни събития, където свири като специфичен посетител. Едно от тях е благотворително събитие в Карнеги Хол, ръководено от Доналд Тръмп. Кариерата я среща с редица звезди. Тя има достойнството да работи с музикалния продуцент Дейвид Фостър и Андреа Бочели.  Атрактивната пианистка записва дует и с Марк Антъни, а с нейния любимприятел Степан Хаусер от 2 Cellos, носители на 16 награди „ Грами “, пресъздават по изключително атрактивен и буен метод разнообразни музикални творби като „ Лунната соната “ на Бетовен.

Талантливата и привлекателна Лола Астанова стартира музикалното си странствуване, когато е едвам на 6 години. Тя бързо усеща, че това е нейното предопределение и до ден-днешен не стопира да развива уменията си. Тя впечатлява освен със своя прочит на типичен творби на Шопен, Лист и Рахманинов, само че и с аранжиментите на шлагери като „ Don`t Stop the Music “  на Риана и „ We Are the Champions “ на Куин.

Какви музикални изненади ще сервира любимката на международния номер 1 в тениса Новак Джокович, ще разберем след броени седмици в Античен спектакъл, Пловдив. А дни преди гостуването си в Пловдив, дамата даде изявление за TrafficNews. 

  - Лола, каква стратегия сте подготвили за българските си почитатели и ще бъдете ли особено сюрпризирани с осъществяване или специфичен посетител на концерта ви в Пловдив в Античния спектакъл?

- Ще включва композиции, които хората към този момент знаят и обичат, само че ще включва и няколко министър председатели, от които се вълнувам... и, несъмнено, ще би трябвало да сте там, с цел да го видите! Вълнувам се и от представянето на Античния спектакъл, тъй като това е неповторимо място с толкоз доста темперамент, тъй че ще бъде един запаметяващ се концерт.

-  Започвате вашите концертни изяви и турнета от доста ранна възраст - единствено на 8 години. Какво ви даде музиката, само че и какво ви лиши?

- Когато бях дете, несъмнено, имаше дни, в които ми се искаше да мога да играя на открито, вместо да работя върху концерт, само че гледайки обратно през днешния ден, съм щастлива, че започнах професионалния си път толкоз рано. Даде ми опция да видя света и да израсна, когато множеството деца на моята възраст просто мечтаеха за това.

-  Кой е най-вълнуващият ви дебют – свирили ли сте в най-престижните концертни зали по света?

-  Мисля, че дебютът ми в Карнеги Хол беше доста запаметяваща се вечер. Изпълнявах творби на личното пиано на Владимир Хоровиц, а концертът беше воден от Dame Julie Andrews. Не е неприятно за огромен дебют:)

-  Коя е думата, която най-точно ви разказва като човек?

-  Перфекционист… и това не е нещо, което прави живота ми елементарен.

-  Имате доста колаборации с разнообразни реализатори, някои от които са от поп сцената. Кои съгласно вас са най-интересни и кои ви предизвикат в най-голяма степен?

- Мисля, че музиката е безпределно пространство, което не е лимитирано от рестриктивните мерки на един съответен род, тъй че да, одобрявам съдействията. А междужанровите съдействия са изключително забавни, тъй като постоянно е премеждие и когато започнете, в никакъв случай не знаете къде може да стигнете. От всички поп реализатори през днешния ден мисля, че бих се радвала да работя със Стинг, The Weeknd и Бруно Марс. Творчески, това биха били най-интересните съдействия за мен.

-  Сблъсквали ли сте се със стандарта " само че тя е доста красива " и подценяването на гения ви поради външния ви тип?

-  Мисля, че всяка  жена с специалност се е сблъсквала с този остарял мироглед в един или различен миг. Някои хора постоянно ще търсят способи да се съсредоточат върху повърхностното и да омаловажат достиженията на другите. Какво можете да извършите по въпроса? Просто продължете да бъдете най-хубавият, който можете да бъдете във вашата област. Така че не се тормозя от тези мнения.

- България има мощни обичаи в клавирното изкуство. Имате ли планове с български реализатори и познавате ли наши музиканти, които концертират по целия свят?

-  Досега не съм си сътрудничила с български актьори, само че може би по време на това пътешестване мога да открия нови актьори и вълнуващи благоприятни условия. Винаги съм отворена за нови хрумвания, тъй като това е методът да ходя напред, да се развъртвам и да оставам настояща.

-  Разкажете ни повече за връзката си с модата...

-  Гледам на модата като на съвременна жива и дишаща форма на изкуство, която оказва помощ на човек да изрази себе си. Като такава, тя има мощна връзка с музиката и може да направи всеки концерт онлайн по-вълнуващ и занимателен.

-  И най-после - имате респектиращ брой почитатели в обществените мрежи. Много ваши сътрудници се оплакват, че постоянно попадат под натиска на своите „ почитатели “. Как се справяте с тази известност, тъй като тя е нож с две остриета? И по какъв начин успявате да запазите персоналното си пространство за себе си и околните си?

-  Опитвам се да отделя работата си от персоналния си живот, което оказва помощ да подкрепям и двете в крепко положение. Що се отнася до натиска, сигурно има известна истина в това и с възходящата известност човек би трябвало да дава отговор на по-високи упования. Но не виждам на това като на „ тежест “, тъй като обичам почитателите си и оценявам тази същинска връзка, която имам с хората. Винаги мисля за оня човек, който може да е целия свят, само че който слуша моята комбинация заран и мигновено се усеща по-добре за идния ден или се прибира у дома след тежък работен ден и се усеща подмладен, откакто слуша музиката ми... Чувствам привилегирована да мога да докосна нечий живот по този метод.





Билети за концерта в Пловдив на цени от 60 до 150 лева за ВИП пропуски, могат да бъдат закупени в мрежата на Ивентим.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР