Световноизвестната кларинетистката Сабине Майер ще свири заедно с Националната филхармония

...
Световноизвестната кларинетистката Сабине Майер ще свири заедно с Националната филхармония
Коментари Харесай

Световноизвестната кларинетистка Сабине Майер с концерт в зала "България"

Световноизвестната кларинетистката Сабине Майер ще свири дружно с Националната филхармония на 28 април 2022 година в зала " България ". Майер е първата жена в Берлинската филхармония преди години, по покана на Херберт декор Караян, което до тогава било немислимо, сподели в ефира на Радио София Флор Николова от Софийската филхармония.
" Сабине Майер е може би дамата, която върна кларинета под светлината на прожекторите. Точно поради нейните записи и нейните осъществявания, кларинетът стартира да се връща като солиращ инструмент в стратегиите на огромните оркестри. Можем да кажем, че тя е направила една миниреволюция в класическата музика ", сподели Флор Николова.

Диригент на концерта е Николо Форон от Софийската филхармония , който сега работи и в Париж.

" Утрешният концерт е доста значим за нас и сме доста щастливи, че най-сетне идва тук в България, обаче не трябва да пропущаме и диригента, който е едно младо изобретение, за което занапред ще се приказва. Николо Форон, завоюва първа премия на един огромен интернационален диригентски конкурс ", добави Флор Николова.

Програмата включва Увертюра " Кориолан " от Лудвиг ван Бетовен; 

Волфганг Амадеус Моцарт – Концерт за кларинет и оркестър в ла мажор, KV 622; Йозеф Хайдн – Симфония №101 " Часовникът " в ре мажор.

Началото е в 19.00 часа.

Подробности можете да чуете в звуковия файл
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР