Световният №1 в тениса Новак Джокович направи шокиращо разкритие за

...
Световният №1 в тениса Новак Джокович направи шокиращо разкритие за
Коментари Харесай

Джокович: Бях на крачка от това да играя за Великобритания

Световният №1 в тениса Новак Джокович направи шокиращо разобличаване за кариерата си, при започване на която е имал изкушаваща оферта да смени националната си принадлежност и да заиграе за Англия. Това се случило, когато фамилията му среща финансови компликации, а Ноле е един от обещаващите гении. Родителите на сърбина обаче вземат решение да не променят на родината си.

„ Беше по времето, когато играех още младежки шампионати и се справях сносно. Участвах на съществени интернационалните изяви на тази възраст, явно са ме забелязали там. Получихме оферта, която бе в действителност доста добра – да сменим националността ми и да играя за Англия. В оня миг от живота ни, това щеше да реши на процедура всеки проблем, който фамилията ми имаше. Но все пак те отхвърлиха предлагането. Естествено, че не скърбя “, описа Ноле пред испанските медии.

„ В един миг стана в действителност тежко. Татко извади една банкнота, припомням си напълно ясно. Беше от 10 немски марки. И сподели – това е всичко, което имаме. Бизнесът им с ресторанта не вървеше, а всички техни жертви са били за моята кариера. Малко по-късно се случи и това с офертата на британците, можете да си визиите какъв брой изкушаваща е била тя за родителите ми “, добави Джокович, който има 18 триумфа и нито една загуба от началото на сезона, печелейки със Сърбия дебютното издание на ATP Cup и Australian Open за рекорден осми път.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР