Световният шампион във Формула 1 за 1996 година Деймън Хил

...
Световният шампион във Формула 1 за 1996 година Деймън Хил
Коментари Харесай

Хил: В Абу Даби преследвачите може да догонят Ред Бул

Световният първенец във Формула 1 за 1996 година Деймън Хил е на мнение, че в случай че в Ред Бул спрат в този момент да развиват RB18 на Макс Верстапен и Серхио Перес, то за финала на сезона в Абу Даби Ферари и Мерцедес ще ги настигнат - като скорост и показване на пистата.

6 надпревари преди края на сезона купите при водачите и конструкторите са въпрос на време за Верстапен и Ред Бул, тъй че е разумно отборът да насочи колкото се може повече запаси в подготовката за идващия сезон.

“Ако в Ред Бул повече не работят по развиването на колата, то мисля, че за края на сезона в Абу Даби Ферари и Мерцедес ще ги догонят - предвижда Хил пред Sky Sports. - Във Формула 1 в случай че спрете и за една секунда и другите са към този момент до вас. Все едно да спреш в плаващи пясъци, незабавно ще потънеш. Дори и водачите в класирането би трябвало да не престават да работят целия сезон с непрекъснато движение, защото напрежението в никакъв случай не отслабва. ”
 Верстапен: Важно е да се любувам на всеки триумф от тази победна серия Верстапен: Важно е да се любувам на всеки триумф от тази победна серия
Предполага се, че огромните тимове във Формула 1 към този момент са изчерпали бюджетите си за развиване на колите в хода на сезона и по тази причина се пробват оптимално рано да стартират работа за следващата година, като за основаването на колите за сезон 2023 като база ще се употребяват колите от актуалната акция.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР