Световният шампион Макс Верстапен (Ред Бул), който стартира от десета

...
Световният шампион Макс Верстапен (Ред Бул), който стартира от десета
Коментари Харесай

Страхотен Верстапен завърши първи в Унгария

Световният първенец Макс Верстапен (Ред Бул), който започва от десета позиция, завоюва Гран При на Унгария. На подиума се качиха още водачите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел.

Шарл Льоклер нападна лидера Джордж Ръсел, за който това бе първи полпозишън в кариерата, още на първия завой, само че британецът даже съумя да натрупа задатък.

На старта Алекс Албън се удари със Себастиан Фетел, като на пистата останаха елементи от колата му и това наложи влизането на виртуална кола за сигурност.

В седмата обиколка Верстапен изпревари Окон и излезе на шеста позиция.

Пет обиколки по-късно Ландо Норис загуби две позиции, като бе изпреварен от Люис Хамилтън и Макс Верстапен, който излезе пети.

В 17-ата обиколка водачът Ръсел влезе в бокса за промяна на меките гуми със среднотвърди. В 22-ата в бокса влезе и Льоклер, който излезе на трасето като втори.

В 27-ата и 29-ата обиколка Льоклер опита офанзива против Ръсел, само че британецът удържа първата позиция.

В 31-ата въпреки всичко с доста добра офанзива Льоклер излезе отпред. Четири обиколки по-късно Цунода се завъртя на шикана.

В 42-ата обиколка Сайнс излезе отпред, следван от Хамилтън, а трети бе Льоклер.

Три обиколки по-късно първата позиция зае международният първенец Макс Верстапен. В 54-ата Ръсел прати Льоклер на трета позиция със страхотна маневра.

В 61-ата обиколка Верстапен си извоюва удобен задатък от 9,4 секунди против Джордж Ръсел, той пък от своя страна водеше с 1,3 пред Сайнс.

Хамилтън напредна доста и в 64-ата обиколка съумя да догони съотборника си Джордж Ръсел и доближи до третата позиция.

Обиколка по-късно Хамилтън съумя да излезе втори след доста чиста борба с Ръсел.

В 68-ата обиколка Ботас паркира своята кола от външната страна на 11-ия завой, което наложи краткотрайното обезвреждане на надпреварата малко преди финала.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР