Световният номер 48 Антъни Хамилтън се отказа от участие на

...
Световният номер 48 Антъни Хамилтън се отказа от участие на
Коментари Харесай

Играч се отказа от Световното по снукър заради COVID-19


Световният номер 48 Антъни Хамилтън се отхвърли от присъединяване на Световното състезание по снукър в спектакъл “Крусибъл”, което стартира в петък. Решението му бе оповестено от ръководителя на World Snooker Tour Бари Хърн пред talkSPORT.

 Рони О’Съливан: Снукър играчите са третирани като лабораторни мишки

Хамилтън, дружно с Рони О’Съливан, се изрече сериозно за решението на уредниците да проведат Световното пред аудитория, въпреки и с потенциал до 300 фенове в “Крусибъл”. Хамилтън бе определил това за “абсурдно”.

“Антъни Хамилтън се отхвърли през вчерашния ден, откакто към този момент преодоля квалификациите. Просто реши нощес, че няма да взе участие, тъй като има астма и се тормози за здравето си. Това е изцяло разбираемо и не е проблем.

Въпросът ми обаче е за какво той не се отхвърли от присъединяване в квалификациите? Защото преминавайки през тях и в този момент отказвайки да играе, на практика лиши някого от опцията да се класира и да завоюва пари.

Освен това, той не е дипломиран да дефинира нещо за “абсурдно”, откакто сме го обсъждали със експерти от държавното управление и здравните управляващи. Той се включи в квалификациите, знаейки, че ще има почитатели в “Крусибъл”, за какво тогава не се отхвърли? Знаеше каква е обстановката, астмата му не е от вчера”, сподели Хърн.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР