Световният елит на художествената гимнастика ще участва на Световната купа

...
Световният елит на художествената гимнастика ще участва на Световната купа
Коментари Харесай

България събира световния елит в художествената гимнастика

Световният хайлайф на художествената гимнастика ще взе участие на Световната купа в София, която ще се организира сред 26 и 28 март в столичната " Арена Армеец ".

България ще бъде представлявана от националния отбор за дами и с две или три самостоятелни гимнастички. В листата все още са включени Боряна Калейн и Стиляна Николова, само че декларираните имена от българска страна не са цялостни, тъй като на Катрин Тасева, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Симона Дянкова лицензите са подадени към ФИГ, само че към момента не са обработени. Имената ще бъдат заменени преди надпреварата, оповестяват от БФХГ.

За Беларус ще играят Катарина Галкина и Алина Харнаско, за Русия - Лара Крамаренко и Анастасия Симакова, за Италия - Милена Балдасари и София Рафаели, за Украйна - Кристина Погранична и Виктория Оноприенко, за Азербайджан - Арзу Халилова и Нармина Самадова. Ще има доста мощна конкуренция от Япония, Испания, Китай, Австрия, Словения.

При ансамблите Русия няма да бъде с титулярния си състав, само че в столицата ще вземат участие останалите тимове от международния хайлайф - Италия, Беларус, Украйна, Япония, Азербайджан, Испания, Турция.

Световната купа в София ще се организира без аудитория поради пандемията от ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР