Световната здравна организация (СЗО) приветства като научен пробив предварителните резултати

...
Световната здравна организация (СЗО) приветства като научен пробив предварителните резултати
Коментари Харесай

СЗО застана зад дексаметазона срещу вируса

Световната здравна организация (СЗО) приветства като " теоретичен пробив " предварителните резултати от английско клинично проучване, съгласно които използването на стероида дексаметазон понижава с 1/3 смъртните случаи при тежки форми на Covid-19, оповестиха международните организации.

" Това е първото лекуване, което показва намаление на смъртността при пациенти с Covid-19, сложени на апарати за изкуствена белодробна вентилация ", се показва в изказването, направено от генералния шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

" Новината е прелестна. Поздравявам Англия, Оксфордския университет и многочислените английски пациенти, съдействали за този животоспасяващ теоретичен пробив ", добавя Гебрейесус.

" СЗО ще координира метаанализ, с цел да увеличи разбирането за тази намеса. Ще осъвременим насоките си, с цел да отразим по какъв начин и по кое време лекарството би трябвало да се употребява при Covid-19 ", оповестяват още от организацията.

Междувременно Ройтерс заяви, че американски лекари са скептично настроени по отношение на използването на стероида и желаят да получат повече данни, откакто наскоро авторитетно проучване беше изтеглено от влиятелното английско научно списание " Лансет ".

Въпреки това специалистите от Съединени американски щати резервират оптимизма си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР