Световната здравна организация ще достави 237 млн. дози от ваксината

...
Световната здравна организация ще достави 237 млн. дози от ваксината
Коментари Харесай

СЗО ще достави ваксини на 142 държави до края на май

Световната здравна организация ще достави 237 млн. дози от имунизацията на AstraZeneca на 142 страни до края на месец май посредством COVAX – програмата за обективен световен достъп до ваксина против COVID-19.

Графикът за доставка е разграничен на два двумесечни интервала – февруари-март и април-май, съобщи „ Ройтерс “.

„ Тези периоди зависят от разнообразни фактори, в това число националните регулаторни условия, опцията за доставки и осъществяването на други критерии като валидираните национални проекти за имунизация “, се споделя в изказване.

По-голямата част от дозите на AstraZeneca са създадени в Серумния институт на Индия. 1.2 млн. от имунизациите са на американската биофармацевтична компания Pfizer и немския ѝ сътрудник BioNTech.

Снабдяването с препарати против COVID-19 по самодейността COVAX стартира предходната седмица с доставки до Гана и Кот д‘Ивоар.

През февруари стана ясно, че до края на първата половина на 2021 година СЗО ще разпредели общо над 330 млн. дози измежду 145-те страни участнички в плана.

COVAX бе основана през април предходната година от СЗО, Алианса за достъп до имунизация за бедните GAVI и Коалицията за нововъведения за подготвеност за зараза (CEPI).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР