Световната здравна организация препоръча да се поставя подсилваща, т.нар. бустер

...
Световната здравна организация препоръча да се поставя подсилваща, т.нар. бустер
Коментари Харесай

СЗО размисли - вече препоръчва бустер дози COVID ваксина, но само при отслабен имунитет

Световната здравна организация предложи да се слага подсилваща, така наречен бустер доза ваксина против ковид на хора с умерено или мощно отслабен имунитет, оповестява " Франс прес ".

Третата доза може да бъде с всеки от признаните от СЗО препарати.

От организацията разясниха, че в тази ситуация не става въпрос за препоръчване на трета доза ваксина за цялото население. За нея остава в действие рекомендацията за мораториум до края на годината, тъй че да има задоволително дози за страните, в които равнищата на имунизация към момента са прекомерно ниски.

Директорът на отдела за имунизации на СЗО доктор Кейт О'Брайън уточни, че сега се предлага такава подсилваща доза да се слага на хората с отслабен имунитет.

Поставянето ѝ обаче би трябвало да е с период от един до три месеца след втората доза.

Към момента СЗО е одобрила за приложимост две РНК ваксини - на " Модерна " и " Пфайзер ", две китайски ваксини - на " Синофарм " и " Синовак ", както и имунизациите на " Джонсън и Джонсън " и на " АстраЗенека ".

Всички утвърдени препарати изискват две първични дози, като се изключи тази на " Янсен " - фармацевтичното поделение на " Джонсън енд Джонсън ", която се ползва в еднократна доза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР