Световната здравна организация предупреди, че през следващите три до шест

...
Световната здравна организация предупреди, че през следващите три до шест
Коментари Харесай

СЗО: Ваксините няма да решат проблема в следващите 6 месеца

Световната здравна организация предизвести, че през идващите три до шест месеца в международен мащаб няма да има задоволително ваксини против ковид, с цел да се предотврати ново повишаване броя на случаите.

„ Хората би трябвало да осъзнаят, че няма да имаме задоволително ваксини, с цел да предотвратим ново повишаване на броя на случаите най-малко три до шест месеца “, сподели шефът на програмата за изключителни обстановки на Световната здравна организация (СЗО) Майкъл Райън на сесия от въпроси и отговори в Туитър, заяви БНР.

От организацията показаха очакване първите ваксини в страните да са налични през второто или третото тримесечие на 2021 година. Въпреки това „ стеснен брой ваксини могат да бъдат налице за високорискови групи още през първото тримесечие на 2021 година “. Тъй като първите дози ще са лимитирани, ще би трябвало да се даде приоритет на уязвими групи като здравните служащи и възрастни хора.

От Световната здравна организация молиха спазването на подхванатите превантивните здравни ограничения да продължи, поради допустима нова вълна от болестта. Същевременно изпълнителният шеф на американската фармацевтична компания „ Пфайзер “ прикани международните държавни управления да не бързат с отваряне на стопанските системи си, обнадеждени от упованията от разработваните ваксини. Според Алберт Бурла началните стадии в националните стратегии за имунизация евентуално ще окажат доста влияние, защото ще бъдат ориентирани към уязвими групи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР