Световната здравна организация отчете рекорден брой нови случаи с коронавирус

...
Световната здравна организация отчете рекорден брой нови случаи с коронавирус
Коментари Харесай

Ковид-19 бележи нов световен рекорд - 660 905 заразени за ден

Световната здравна организация регистрира рекорден брой нови случаи с ковид за едно денонощие - 660 905.

От началото на пандемията по света, са били регистрирани над 53 милиона инфектирани. Над милион и 300 хиляди души са умряли.

Заради растящия брой на новите случаи  с Covid-19 от ден на ден страни по света всеки ден вкарват нови ограничавания и ограничения, с цел да спрат разпространяването на вируса.

Масово тестване на популацията ще бъде извършено в Австрия, по образеца на Словакия. Планът е това да стане към края на карантината, която ще стартира на следващия ден и ще продължи до 6 декември, заяви канцлерът Себастиан Курц.

- Заразените с ковид в Съединени американски щати са надминали 11 милиона души през вчерашния ден , добавяйки един милион нови случая за по-малко от седмица, сочат данните на университета Джонс Хопкинс.

Броят на инфектираните пораства стремглаво, макар че Съединените щати вкарват нови ограничавания, с цел да се опитат да спрат разпространяването на вируса, като наложителна карантина ще влезе в действие от през днешния ден и за жителите на третия по величина град в страната - Чикаго.

Съединени американски щати са прекрачили прага от 10 милиона случая на COVID-19 в понеделник, 9 ноември. Само шест дни по-късно, системата за следене в действително време на университета Джонс Хопкинс сподели, че доказаният брой случаи в Съединени американски щати е 11 025 046.

В страната има 246 108 смъртни случая. И по двата индикатора Съединени американски щати са най-засегната от пандемията страна в света.

Училищата в Ню Йорк ще останат отворени за в този момент, макар че кметът на Ню Йорк Бил де Блазио предизвести, че по-късно могат да преминат към отдалечено образование.

Президентът Доналд Тръмп даде обещание в петък, че първите американци ще стартират да получават ваксина след " няколко седмици ", само че съобщи, че остава твърдо срещу нови блокирания - мярка, подхваната в Европа, където случаите също са в напредък.

Понастоящем Байдън и неговият екип нямат право да се съветват с специалисти като Антъни Фаучи, който към момента е част от работната група за битка с ковид към Белия дом.

" Разбира се, че би било по-добре, в случай че сходни диалози могат да стартират още в този момент ”, сподели Фаучи пред CNN, отбелязвайки, че вирусът може да убие още десетки хиляди американци, до момента в който Байдън встъпи в служба на 20 януари.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР