Световната млекопреработвателна промишленост се променя с невиждано темпо. Хранителните алтернативи,

...
Световната млекопреработвателна промишленост се променя с невиждано темпо. Хранителните алтернативи,
Коментари Харесай

Синтетичното мляко завзема пазара

Световната млекопреработвателна индустрия се трансформира с невиждано движение.

Хранителните други възможности, които не се създават благодарение на животни, доведоха до следващото предизвикателство - основаването на синтетично мляко. То не изисква потреблението на крави или други животни и може да има същия биохимичен състав като животинското мляко, само че се основава благодарение на супермодерна биотехнология, известна като " прецизна ферментация ".

Повече от 80% от международното население постоянно употребява млечни артикули. Все повече хора обаче получават разнообразни алергични реакции и се отхвърлят от този артикул.    Синтетичните млека за желани поради неналичието на тежки метали в тях, както и поради опасения от нечовешко отношение към животните. 
  За разлика от синтетичното месо, което не може да бъде оптимално покрай текстурата на животинското месо, синтетичното има даже същият усет и консистенция, като на елементарното. 
  В Австралия започваща компания Eden Brew създава синтетично мляко, чиято продукция е ориентирана към потребителите, които са загрижени за изменението на климата и отношението към кравите. 
  Процесът стартира с напредък на дрожди и употребява " прецизна ферментация ", с цел да създава същите протеини, открити в кравето мляко, оповестява Sciencealert. Минерали, захари, мазнини и аромати се прибавят към протеиновата основа за основаване на крайния артикул.

За страдание, синтетичното мляко не е панацея. Макар технологията да има голям капацитет за повишение на чистотата на околната среда и хуманното отношение към животните, тя има своите провокации и евентуални дефекти.

Като това, че огромните производители на синтетично мляко може да отстранен от пазара млечни артикули, създавани от производители с дребен потенциал. Това би означавало сигурен банкрут и затваряне на дребни бизнеси.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР