Световната банка планира да разработи проект за инвестиции в човешкия

...
Световната банка планира да разработи проект за инвестиции в човешкия
Коментари Харесай

Световната банка: Трябва да се съсредоточим върху инвестициите в човешкия капитал

Световната банка възнамерява да създаде план за вложения в човешкия капитал като притегли необятен кръг специалисти по въпросите на стопанската система, опазването на здравето и образованието. Това заяви през днешния ден пред публицисти президентът на Световната банка Джим Йон Ким на конференция в навечерието на откриващите се на следващия ден постоянни годишни срещи на Световната банка и Международния валутен фонд, съобщи ТАСС.

" Струва ми се, че този план може да промени разпоредбите на играта, също както това направи преди 15 години рейтингът " Правене на бизнес " ( " Doing Busuness " ).

Според думите на шефа на Световната банка страните би трябвало да се опълчват на такива компликации като климатичните промени, стихийните бедствия, споровете, насилствената имиграция, глада и заболяванията. Световната банка работи за да оказва помощ на страните да се преборят с тези провокации, добави Джон Йон Ким. Като най-перспективно направление за противопоставяне на тези проблеми президентът на Световната банка уточни вложенията в човешкия капитал.

" Всички страни би трябвало да влагат капитал в жителите. Миналата седмица приказвах в Колумбийския университет, където обясних за какво е толкоз значимо това и описах за плана за човешкия капитал, съгласно който ние се задължаваме да оказваме помощ на страните да влагат повече и по-ефективно в хората ", акцентира Йон Ким.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР