Светофар в Хасково, чиято цена по фактура е 6500 долара,

...
Светофар в Хасково, чиято цена по фактура е 6500 долара,
Коментари Харесай

Община Хасково похарчи 50 хил. лева за един светофар!


Светофар в Хасково, чиято цена по фактура е 6500 $, коства на Община Хасково 50 хиляди лв.. Почти петорното оскъпяване на договорката се проверява от прокуратурата, предава Би Ти Ви.
„ Зелена светлина” за новия светофар дава общинският съвет. Решението е той да коства не повече от 35 хиляди лв.. Изпълнителят, в тази ситуация общината,сключва договорката. Светофарът е платен от общината против 6500 $ от турска компания.
За тези пари обаче става известно кметството си е купило единствено светещи пилони и, с цел да стане в действителност светофар, през общинско дружество от кметството стартират стремително да заплащат на частни компании.
„ Когато към този момент стартират да го инсталират се оказва, че има пробиви и някакви недостатъци в захранващите кабели и други. Това са осъществени спомагателни ремонтни работи свързани със зареждането към този момент на светофара”, изяснява кметът Добри Беливанов.
Сделката набъбва до 50 хиляди. По следите на парите потегля прокуратурата- оттова споделят, че следствието е против незнаен причинител, вероятно длъжностно лице – чиновник на общината. Разпитани са десетки служители. Кметът – също: „ Нямаме какво да крием. Това не са някакви пари дадени ей по този начин, без нищо. Те са дадени, с цел да стане по-добра организацията на движението”.
Скъпият, хубав, видим и нужен светофар в центъра на Хасково за по-малко от половин година аварира 10 пъти.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР