Светофар ще бъде монтиран на пътя Бургас-Созопол при кръстовището за

...
Светофар ще бъде монтиран на пътя Бургас-Созопол при кръстовището за
Коментари Харесай

Монтират светофар на мястото, където загина 16-годишният ученик

Светофар ще бъде инсталиран на пътя Бургас-Созопол при кръстовището за село Атия, където почина 16-годишният възпитаник Костадин Джардов.
Целта е да увеличи сигурността на придвижването на този претрупан сектор и да улесни прекосяването на пешеходци през кръстовището, съобщи пред публицисти кметът на Созопол Панайот Рейзи, представен от Българска телеграфна агенция.

Възпитаникът на бургаската Професионална гимназия по туризъм бе затрит от джип на пешеходната пътека на основния път Бургас-Созопол край село Атия на 20 ноември. Момчето бе влачено близо 30 метра и почина на място. 59-годишният водач Кирил Георгиев бе арестуван за разпит, а по-късно освободен. Пробите му за алкохол и опиати бяха негативни.

След гибелта на момчето, поданици на Атия, Черноморец, Бургас и Созопол излязоха на митинг и желаеха да бъдат взети незабавни ограничения, защото имало и други смъртни случаи.

На кръстовището към този момент има непрекъснато осветяване, сложена е шумяща маркировка, която звуково предизвестява водачите да понижат скоростта на придвижване. До началото на летния сезон на мястото ще бъде построена и пасарелка.

До построяването й, Община Созопол ще обезпечи общински терен и краткотрайна спирка в центъра на Атия, която ще се обслужва от ученическите рейсове, с цел да не се постанова децата да пресичат четирилентовия път.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР