Светлина и Надежда за всички е магията, която завладя

...
Светлина и Надежда за всички  е магията, която завладя
Коментари Харесай

Вижте как украсиха елхата в Арменския комплекс в Стария град

" Светлина и Надежда за всички " е магията, която завладя Стария Пловдив от първия ден на декември. След като на 1 декември почетният консул на Армения Ехиязар Узунян, шефът на ОИ " Старинен Пловдив " Минко Кафтански и ръководителят на Общинския съвет Савина Петкова възпламениха светлините на елхата на Лапидариума, през вчерашния ден център на събитията стана Арменският комплекс в Стария град.

Близо 180 деца и родители се събраха в двора на арменската черква " Сурп Кеворк " по покана на фодация АРАКС, с цел да украсяват елхата там.
След неделната работа дребните палавници получиха благословията на арх. Исаак Бохосян - архиерей на Арменската апостолическа православна черква в България. А откакто духовният лидер на арменците пожелаха здраве на гостите и радостни празници, стартира украсяването на коледното дръвче с разноцветни топки, гирлянди, ангелчета и еленчета.

Последваха занимателни коледни игри и празничен театър с приказни герои към елхата.

В залата на Арменския културен дом председателката на фондация АРАКС - Мариам Гарабедян и съпедседателите на фондацията показаха новите стипендианти на АРАКС. Вече 6000 лв. са средставата, които организацията подарява за развиването и образованието на даровите деца.

Беше показана и книгата " Забележителностите на Армения " в картинки за оцветяване с двуезичен текст. В същото време почетният консул на Армения Ехиязар Узунян и шефът на Арменски културно информативен център Пловдив доктор Ахавни Кеворкян презентираха новата книга на Благотворителния базар на дипломатите в София.

тагове арменски комплекс Стария град елха АРАКС  Вижте по какъв начин украсиха елхата в Арменския комплекс в Стария град  Вижте по какъв начин украсиха елхата в Арменския комплекс в Стария град  Вижте по какъв начин украсиха елхата в Арменския комплекс в Стария град  Вижте по какъв начин украсиха елхата в Арменския комплекс в Стария град  Вижте по какъв начин украсиха елхата в Арменския комплекс в Стария град
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР