Светлина и надежда е заглавието на документален обучителен филм, посветен

...
Светлина и надежда е заглавието на документален обучителен филм, посветен
Коментари Харесай

"Светлина и надежда" - филм за всички етапи от лечението на рак на гърдата



" Светлина и вяра " е заглавието на документален обучителен филм, отдаден на всички стадии от лекуването на болестта рак на гърдата. Лентата е направена по концепция на Фондация " Експерти против рака ", сплотяваща в себе си изтъкнати български експерти по лъчелечение, хирургия и здравна онкология. Премиерата на кино лентата беше на 26 май 2021 година в кино " Люмиер ".
Ракът на гърдата е най-честото онкологично заболяване, сподели доктор Красимир Шопов от Фондация " Експерти против рака ".

" Този филм обобщава всички стадии от лекуването на ръка на гърдата, от диагностиката, биопсията, през оперативното лекуване, химиотерапията и лъчетерапията - всички аспекти на това лекуване , тъй като това лекуване е сложно и включва експерти от разнообразни области - хирурзи, онколози, лъчетерапевти ". 

По думите му болестта рак на гърдата е изцяло лечимо, когато се открие в ранен стадии.

" Затова е доста значимо пациентите годишно да организират своите профилактични прегледи, когато има и фамилна обремененост тези прегледи би трябвало да бъдат реализирани през 6 месеца . Както отиват нашите пациенти при гинеколога, по този начин би трябвало да отидат и при мамолога ".

Според него пациентите би трябвало да посещават регулярно своите лекари, да вършат профилактичните прегледи за рак на гърдата.

" Всички ние като лекари съблюдаваме противоепидемичните ограничения и се опитваме там, където реализираме тези прегледи да не се събират повече пациенти, да съблюдаваме противоепидемичните ограничения ".
Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР