Светлин Русев свири на 23 май в Париж. Световният цигулар

...
Светлин Русев свири на 23 май в Париж. Световният цигулар
Коментари Харесай

Светлин Русев опъва лъка на Айфеловата кула

Светлин Русев свири на 23 май в Париж. Световният цигулар прави извънреден концерт в сърцето на Айфеловата кула, с който Българският културен институт във Франция отбелязва 24 май. Светлин Русев ще опъне лъка в зала „ Гюстав Ефел “, разкриваща изключителна панорама към града от първия етаж на безконечния знак на френската столица. Един от най-популярните ни интернационалните музиканти ще зарадва феновете на класическата музика с елегантно бутиково преживяване. В навечерието на празника на българската просвета и книжовност Светлин Русев ще свири творби на Бах, Паганини, Петър Христосков...

Точно година след парижкия концерт на Светлин Русев със Симфоничния гвардейски оркестър, това е единствена опция за феновете му да го слушат онлайн във Франция през 2023 година, изпълнена с многочислени участия из континентите.  Кариерата на Светлин Русев е мощно обвързвана с Франция. Учи във Висшата национална консерватория за музика и танц в Париж, а през 2008 година става професор по цигулка в Парижката консерватория. Репертоарът му е извънредно необятен – от барок до модерна музика, известни са интерпретациите му на произведения от славянски и български създатели. Днес концертира като солист и незабравим камерен реализатор в Европа, Съединени американски щати, Латинска Америка и Азия. Прави майсторски класове по цигулка и камерна музика в разнообразни страни. 
-->
Познат на публиката със своята виртуозност, музикална изразителност на осъществяване и грациозен неповторим жанр, Светлин Русев е свирил в доста от най-престижните концертни зали по света, измежду които Театър „ Шатле “, „ Концертхаус “, Болшой спектакъл, „ Концертхаус “ в Берлин, „ Alte Oper “ – Франкфурт, Palais des Beaux Arts в Брюксел, „ Сънтори Хол “ в Токио.  Работил е с някои от най-големите имена и е постоянен посетител солист на Националния оркестър на Франция, Оркестъра на националното радио на Франция, Сеулската филхармония, Токийската филхармония, Филхармонията на Йоханесбург и други оркестри. От 2011 Светлин Русев свири на Amati-Stradivarius от 1720, предоставена му от Amundi.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР