Светият синод на родната ни Света църква с изключителна тревога

...
Светият синод на родната ни Света църква с изключителна тревога
Коментари Харесай

БПЦ за София прайд: Молим се Бог да избави намиращите се в противоестествен грях

Светият синод на родната ни Света черква с изключителна паника научи за идното осъществяване на публично мероприятие, проведено от " София прайд " в града на Божията премъдрост София. Призоваваме да не се позволява провеждането на този акт, проявяващ духовна и телесна взаимозависимост от прегрешението. Нека пазим сърцата на подрастващите и на най-малките сред нас от съблазънта.

Това се споделя в изказване на Светия синод на Българската православна черква - Българска патриаршия по отношение на идния на 12 юни церемониал.

" Днес в изменящия се свят, богат на плурализъм, в който повече от всеки път прегрешението на плътта взема връх, не би трябвало да се позволява деформиране на понятията за мъжки и женски пол. Естественото отношение е сред мъжа и дамата и е благословено само в брака, който е константният модел на човешките взаимоотношения, а всяко едно занемаряване и изменение води към духовна гибел - както за обособения човек като персона, по този начин също за фамилията като главната градивна единица на цялото общество ", декларират от Светия синод.

" Водени от обич към близък, като най-висша форма на богоустановеност, още един път насочваме зов към уредниците и участниците в идния церемониал на прегрешението, да се отвърнат от пътя на противоестественото и поемат по пътя на спасението. Светата Църква всеки път се е обръщала към тези, които са изпаднали в тежкия неестествен грях като към свои рожби, които под въздействието на злото са се отвърнали от естественото, както Бог ни е сътворил, споделят от БПЦ.

" Ние не посочваме, нито осъждаме индивидите, а изобличаваме самия грях, който води след себе си неволя освен за обособения човек, разграждайки до неразбираемост личността му, а посредством демонстрация на тази прегрешение на публични места води и до сексапил за голям брой индивиди ", пишат от Синода.

Отправяме молитва към Милостивия наш Творец и Спасител Господ Иисус Христос да обърне в правия път посредством покаянието всички Свои рожби, които са изпаднали в безчинство и са в ръцете на " княза на този свят " (срв. Йоан: 12:31). Бог да избави намиращите се в противоестествения грях, както и какъвто и да е грях, като отворят духовните си очи и схванат това, което правят ", се споделя в изказването на Светия синод на БПЦ-БП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР